Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη δωρεά αιμοπεταλίων και μυελού των οστών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Δήμος Καλαβρύτων διαθέτει το χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου, στην πλατεία των Καλαβρύτων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Εθελοντική Δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων και Μυελού των Οστών, καθώς και νέες εγγραφές εθελοντών δοτών.

O Δήμος Καλαβρύτων, στα πλαίσια του συνεδρίου της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών «Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ», που γίνεται στα Καλάβρυτα, την Παρασκευή έως την Κυριακή, 4-6 Μαΐου, διαθέτει το χώρο του Τουριστικού Περιπτέρου, στην πλατεία των Καλαβρύτων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Εθελοντική Δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων και Μυελού των Οστών, καθώς και νέες εγγραφές εθελοντών δοτών, σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Τις πολύτιμες αυτές δράσεις προσφοράς στους συνανθρώπους μας, υποστηρίζει και προωθεί και ο Δήμος Καλαβρύτων και καλεί, όσους, από τους πολίτες μας επιθυμούν και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο. Ειδικότερα:

Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018:
Στο Συνέδριο, στο ξενοδοχείο Canyon:

  • Ώρες 19:00 – 21:00: Λειτουργία Ενημερωτικού Σταντ για την εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.
  • Ώρα 20:00: Ενημερωτική Ομιλία με θέμα «Η Σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς Αιμοποιητικών Κυττάρων / Μυελού των Οστών», Ιωάννα Βαρελά, Βιολόγος & Στέλεχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018: 
Στην Κεντρική Πλατεία Καλαβρύτων:

  • Ώρες 10:00 – 14:00: Λειτουργία Ενημερωτικού Περιπτέρου & Εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Η πραγματοποίηση αυτής της ανθρωπιστικής δράσης, προτάθηκε από την Ένωση Καλαβρυτινών Ιατρών «Ο ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ» και την αποδέχθηκε, αμέσως, ο Δήμος Καλαβρύτων.
Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών, με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και την Πρόεδρο του, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Στη χώρα μας, ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι ακόμη μικρός και οι Έλληνες ασθενείς, που πρέπει να υποβληθούν σε μεταμόσχευση λαμβάνουν μοσχεύματα, κυρίως από το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έχει αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης, για τη σημασία της δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων / μυελού των οστών και την αύξηση του αριθμού των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στη χώρα μας.

Ο Δήμος Καλαβρύτων και το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών, σας προσκαλούν να στηρίξετε την πρωτοβουλία αυτή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο