4,3 εκ. ευρώ για τη συντήρηση και αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιγιάλειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με νέα, στοχευμένη εργολαβία που θα παραμείνει ενεργή για δύο χρόνια, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εστιάζει στη συντήρηση και αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αιγιάλειας, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης του έργου που είναι προϋπολογισμού 4,3 εκατ ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα εργασίες άρσης επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας ή των πρανών των επαρχιακών οδών, όπως επίσης  επουλώσεις λάκκων, εργασίες αποκατάστασης της βατότητας, σήμανσης και τοποθέτησης ή αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας.

Οι εργασίες αφορούν συμπλήρωση – ανακατασκευή υποδομής όπως επισκευήφθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός – μόρφωση τάφρων, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας και τυχόν ανακατασκευή τoιχείων. Επίσης προβλέπεται,αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού των οδών, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κλπ, ενώ θα γίνει κοπή θάμνων – δένδρων και της παρόδιας βλάστησης στις οριογραμμές της οδού για τη βελτίωση της ορατότητας.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν τμηματικά και όπου χρειαστεί στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου του Δήμου Αιγιάλειας, όχι μόνο στα σημεία που έχουν υποδειχθεί αλλά και ανάλογα με τυχόν νέες ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Ωστόσο προτεραιότητα θα δοθεί στην αποκατάσταση των σημείων που χρήζουν άμεσα επέμβασης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο