Ξεκινά άμεσα η αναβάθμιση του δρόμου Χαραυγή – Πόρτες στην Αχαΐα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργασίες που βελτιώνουν την πρόσβαση σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και ενισχύουν την οδική ασφάλεια ξεκινούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας την Πέμπτη 9 Μαΐου υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «συντήρηση οδού Χαραυγή – Πόρτες».

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους. Νοιαζόμαστε για τον πολίτη γι’ αυτό φροντίζουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, μέρος της οποίας είναι και οι τοπικές μετακινήσεις» ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και πρόσθεσε: «Εκτός όμως από τα άμεσα έργα συντήρησης των δρόμων, θέλουμε οι παρεμβάσεις μας να έχουν και συνέχεια, γι’ αυτό έχουμε εξασφαλίσει να υπάρχουν εργολαβίες για συντήρηση των επαρχιακών μας δρόμων μέχρι και το 2020».

Το έργο «Συντήρηση οδού Χαραυγή – Πόρτες» είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Περιλαμβάνει εργασίες διαπλάτυνσης, εξυγίανσης του διαπλατούμενου τμήματος, αντιστήριξης των πρανών, κατασκευή σωληνωτών αγωγών και επενδεδυμένων τάφρων, διάνοιξη τάφρων, συμπλήρωση υπόβασης, κατασκευή βάσης και τάπητα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, στο δρόμο Χαραυγή–Πόρτες, ο οποίος είναι συνολικού μήκους έξι χιλιομέτρων, πρόκειται να γίνουν κατασκευαστικές εργασίες στο μη ασφαλτοστρωμένο τμήμα που βρίσκεται προς τη μεριά των Πορτών.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, εκτός από τις συντηρήσεις δρόμων που βρίσκονται σε εξέλιξη στους Δήμους Πατρέων, Αιγίου, Καλαβρύτων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, συνεχίζει να υλοποιεί το σχεδιασμό της έχοντας προγραμματίσει έργα, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων στη Σπάρτη, με ιδέες και τόλμη | Δημήτρης Πτωχός: Θέλουμε τη γνώμη σας, τη φωνή σας, τη συμμετοχή σας

Με δυναμική συμμετοχή, ουσιαστικό διάλογο και έντονο παλμό ιδεών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη, η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Πελοποννήσου 2025-2026. Τους μαθητές και τις μαθήτριες καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα συμμετοχής και ελευθερίας έκφρασης. Όπως τόνισε, «η

Συνεχίζονται εντατικά οι παρεμβάσεις καθαριότητας στον Δήμο

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού σε όλη την έκταση του Δήμου, με στόχο τη διασφάλιση ενός καθαρού, ασφαλούς και φιλόξενου περιβάλλοντος για κατοίκους και επισκέπτες.  Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι καθαρισμοί σε σχολικές μονάδες, και συγκεκριμένα στο Ειδικό Σχολείο Συκιάς, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου, καθώς και στο ΕΠΑΛ και το

Κώστας Τζιούμης: “Καλώ τους νέους μας να συμμετέχουν στα κοινά και να αγαπούν τον τόπο τους”

Μια άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Απριλίου 2026 στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης, μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και μαθητών του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Τρίπολης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ