Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: 14 έτη Ποιμαντορίας (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεκατέσσερα έτη Αρχιερωσύνης συμπληρώνονται σήμερα, για τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/gaqOQeBIg8w” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Ήταν 20 Φεβρουαρίου 2005, όταν κλήρος και λαός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, βροντοφώναξαν το “Άξιος”, κατά την χειροτονία του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου (Σκλήφα).

Ο τότε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ελάμβανε τον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο.

Στιγμές συγκινητικές, οι οποίες θα μείνουν αναλλοίωτες στη μνήμη όσων τις έζησαν.

Ιεράρχης καλοκάγαθος, με ήθος, ιεροπρέπεια και με συνείδηση της αποστολής του έχει στο ενεργητικό του ένα τεράστιο έργο άξιο συγχαρητηρίων, αλλά και μίμησης.

Η Συντακτική ομάδα του Arxon.gr εύχεται στον Ποιμενάρχη των Πατρών τα έτη του να είναι πολλά με υγεία, διότι έχει να προφέρει πολλά ακόμη στην επαρχία του, αλλά και στην Ελλαδική Εκκλησία.

arxon.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

Μοίρασε τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ.Κορινθίων

Χθες Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα, ελαιόλαδο και νωπό κοτόπουλο σε 115 οικογένειες, προσπαθώντας να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι αυτές τις Άγιες Ημέρες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες να παρέχεται κάθε μήνα. Στόχο που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε. Καλή και ευλογημένη

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία σε Αρκαδία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο