2,5 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση της οδού Τσαπουρνιά – Λακκώματα στην Π.Ε. Αχαΐας

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έναρξη των εργασιών για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού άξονα Λακκώματα – Τσαπουρνιά στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, καθώς υπεγράφη την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Ερυμάνθου για την υλοποίηση του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έναρξη των εργασιών για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού άξονα Λακκώματα – Τσαπουρνιά στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, καθώς υπεγράφη την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Ερυμάνθου για την υλοποίηση του έργου.

Την σύμβαση υπέγραψε εκ μέρους της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας ότι με την δρομολόγηση του έργου ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και μια σημαντική ανάγκη για την περιοχή, ενώ παράλληλα βελτιώνεται το επίπεδο ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών. Εκ μέρους του Δήμου Ερυμάνθου την σύμβαση υπογράφει ο Δήμαρχος Θάνος Καρπής.

Το έργο έχει εξασφαλισμένους πόρους ύψους 2.500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορά στην ανακατασκευή ενός δρόμου μήκους 5,5 χιλιομέτρων που σήμερα παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Με τον εκσυγχρονισμό του οδικού άξονα αναβαθμίζεται η ευρύτερη περιοχή Λακκωμάτων, Χρυσοπηγής, Καλουσίου και Τσαπουρνιάς.

«Προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδος το οδικό δίκτυο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και να έχει τον υψηλότερο δυνατόν βαθμό ασφάλειας και άνεσης. Για τον λόγο αυτό, όπως συμβαίνει τώρα με τον Δήμο Ερυμάνθου, συνεργαζόμαστε με την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, ώστε με συντονισμένο τρόπο ν’ απαντούμε στα προβλήματα», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Με βάση την προγραμματική σύμβαση φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και δικαιούχος ο Δήμος Ερυμάνθου.

Το έργο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δρόμου Τσαπουρνιά -Λακκώματα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γενικές εκσκαφές, τεχνικά και επιχώματα, κατασκευή τεχνικών έργων προστασίας της οδού και προστασίας των πρανών, έργα συλλογής και διοχέτευσης των όμβριων και εργασίες οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης και σήμανσης της οδού.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις σε Λουτράκι, Σικυώνα και Κόρινθο

Συνελήφθησαν, σήμερα (22 . 7 .2026) και πρώτες πρωινές ώρες , στο Λουτράκι , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Καύσωνας: Υποχρεωτική παύση εργασίας σήμερα εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Σε ισχύ τίθενται σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου, τα έκτακτα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες

Ηλίαση ή θερμοπληξία; Πώς θα αναγνωρίσετε τα συμπτώματα

Με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη χώρα, η έκθεση στον ήλιο και η παραμονή σε ζεστό περιβάλλον μπορεί να προκαλέσουν επιπτώσεις στην υγεία. Η ηλίαση και η θερμοπληξία αποτελούν δύο καταστάσεις που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια του καύσωνα και έχουν κοινά χαρακτηριστικά

Ρύθμιση 72 δόσεων στον ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις Πάνω από 2.500 υποβολές

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές προς τον e-ΕΦΚΑ και τους λοιπούς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που αφορούν χρονικά διαστήματα έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023. Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και