Μέσα στο Δεκέμβριο ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Πατρών – Πύργου

Μέσα στο Δεκέμβριο ξεκινούν τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου καθώς σήμερα, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, υπεγράφη στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα στο Δεκέμβριο ξεκινούν τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου καθώς σήμερα, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, υπεγράφη στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 5 εκατομμύρια ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

«Είναι μια εκτεταμένη παρέμβαση που θα βελτιώσει την ασφάλεια του δρόμου και θα βοηθήσει ώστε ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα σε σημεία που έχουν ήδη εντοπιστεί και καταγραφεί» ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «ότι για την Περιφέρεια ο μεγάλος στόχος είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση της ανακατασκευής του αυτοκινητόδρομου. Εκεί εστιάζουμε όλες μας τις διεκδικήσεις, όλες τις πιέσεις μας, ώστε να πάψει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας να είναι αποκομμένη από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο».

Το έργο «Συντήρηση –Αποκατάσταση και Άρση της Επικινδυνότητας της εθνικής οδού Πατρών –Πύργου» αφορά παρεμβάσεις σε δεκάδες σημεία του δρόμου με βάρος στη βελτίωση του οδοστρώματος, αλλά και σε εργασίες ηλεκτροφωτισμού και σήμανσης, όπως επίσης και καθαρισμούς σε τάφρους, φρεάτια, αγωγούς κ.α.  

«Σε όλο το μήκος του δρόμου επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατόν συνθήκες για τους οδηγούς. Η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, ο οποίος ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και έναρξη των εργασιών μέσα στις πρώτες δυο εβδομάδες του επόμενου μήνα. 

Να σημειωθεί ότι σύμβαση που υπεγράφη προβλέπει ακόμα εργασίες πρασίνου σ’ όλο το μήκος της οδού, διαγραμμίσεις στα τμήματα που θα εκτελεστούν οι ασφαλτικές εργασίες και επαναδιαγραμμίσεις, καθώς και αποκαταστάσεις σε υφιστάμενα στηθαία. Οι εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού που προβλέπονται αφορούν το σύνολο του δρόμου και σε μήκος 86 χιλιομέτρων.

      

 

 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι. Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Γορτυνίας

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γορτυνίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα ενόψει ισχυρών βροχών και καταιγίδων από την Κυριακή 1 έως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026, ενώ ο Δήμος απευθύνει συστάσεις στους πολίτες.
00:14:56

«Από τα παλιά»… Η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης

«Από τα παλιά»… Η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης

53χρονος πυροβόλησε κα σκότωσε τον 57χρονο αδερφό του, έπειτα από διαπληκτισμό

Ένας 53χρονος συνελήφθη στη Λακωνία, αφού εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Αερόπολης, με την κατηγορία ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 57χρονο έπειτα από διαπληκτισμό.

Ντέρμπι με τον Δίωνα Κυπαρισσίας στην πρεμιέρα για τον ΑΣΠΕΤ Τρίπολης

Ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης υποδέχεται την Κυριακή 1/11/2026 τον Δίωνα Κυπαρισσίας, στο ντέρμπι της πρεμιέρας της τοπικής κατηγορίας γυναικών, με τον αγώνα να αρχίζει στις 19:00.