Προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για τη Συντήρηση Οδικού Άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για ένα σημαντικό έργο που αφορά τη βελτίωση της προσβασιμότητας, σε έναν από τους αναπτυξιακούς πόλους της Αχαΐας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Συγκεκριμένα, προκηρύχτηκε ο διαγωνισμός για το έργο «Συντήρηση Οδικού Άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων», προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Συμβάλει καθοριστικά στον τουρισμό όλο το χρόνο με έμφαση στον χειμώνα, λόγω της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Με σωστή προετοιμασία και εποικοδομητική συνεργασία προχωράμε στην υλοποίηση του στόχου μας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδίασε, διεκδίκησε και εξασφάλισε πόρους για τη Συντήρηση του Οδικού Άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πλέον, με τη δημοπράτηση του έργου, ανοίγει και ο δρόμος για την υλοποίησή του».  

Τεχνική περιγραφή του έργου

Το έργο αφορά στην συντήρηση του οδικού άξονα που συνδέει την ιστορική πόλη  των Καλαβρύτων με το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Προβλέπεται να εκτελεστούν έργα αποκατάστασης και συντήρησης της οδού, που, μεταξύ άλλων, αφορούν αποκατάσταση αντιστήριξης των  πρανών  ατάντι της οδού με την κατασκευή – συμπλήρωση συρματοκιβωτίων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι καθιζήσεις του οδοστρώματος, σποραδικές αποκαταστάσεις  ασφαλτοτάπητα με την απόξεση  ης φθαρμένης στρώσης και την αντικατάστασή της με νέο ασφαλτόμιγμα, αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του χώρου στάθμευσης του Χιονοδρομικού, τοποθέτηση κάθετης και οριζόντιας σήμανσης (στηθαία  στις  επικίνδυνες θέσεις,  ινακίδες σήμανσης, οριοδείκτες καθώς και διαγράμμιση σε όλο το μήκος της οδού, τόσο στα όρια της όσο και στο άξονα της κ.λ.π.).

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 το πρωί, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα10:00 το πρωί .

Και άλλα έργα στην περιοχή των Καλαβρύτων

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή των Καλαβρύτων, έχουν δρομολογηθεί και άλλα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, έχει  επίσης ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έργο, με τίτλο: «Έργα σταθεροποίησης πρανών στον Οδικό Άξονα Πούντα – Καλάβρυτα», προϋπολογισμού 4.315.000,00 ευρώ. Η μελέτη σταθεροποίησης των πρανών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κατολισθητικά φαινόμενα, έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Ακόμη, έχει συμβασιοποιηθεί το έργο συντήρησης επαρχιακού οδικού δικτύου στο Δήμο Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία, για  έργο προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, που πρόκειται να  εισαχθεί προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και να δημοπρατηθεί.

Εκτός από τα παραπάνω, εντάχθηκαν επιπλέον έργα συντήρησης οδών. Πρόκειται για το έργο Αίγιο – Φτέρη – Καλάβρυτα, προϋπολογισμού 1.500.000€, και το έργο  Σκεπαστό – Κερπινή – Πλατανιώτισσα, προϋπολογισμού 2.200.000€, τα οποία εισάγονται για έγκριση σε επόμενη Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να δημοπρατηθούν.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο