24ωρη απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών επισημαίνεται ότι τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Τύπου έχουν δεχθεί καίρια και καταλυτικά πλήγματα και έχουν οδηγήσει το σύνολο των (ακόμη) εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των απλήρωτων και των οικογενειών τους στα όρια της εξαθλίωσης.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας από τις 06:00 του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2016 έως τις 06:00 της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2016, εξήγγειλαν οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, απαιτούν κυβερνητική θεσμική παρέμβαση για την εγγύηση των θέσεων εργασίας, την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την επιβολή με νομοθετική ρύθμιση της εφαρμογής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απρόσκοπτης πληροφόρησης των πολιτών.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία του Σαββάτου.

Όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση των Ενώσεων στον χώρο του Τύπου με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, η Ένωση Συντακτών σημειώνει ότι η κυβέρνηση δίνει πρόγραμμα με«ανοιχτές επιταγές» στους εργοδότες, τονίζοντας ότι δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα με όσα προκαλούν οι κυβερνητικές αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων.

Στην συνάντηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι Ενώσεις του Τύπου ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ επεσήμαναν ότι το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας επιδότησης μέσω του ΟΑΕΔ, δεν αποτελεί εγγύηση για τις θέσεις εργασίας, αντίθετα η εξαγγελία του προεξοφλεί το κλείσιμο των καναλιών και την δημιουργία ανέργων ευκαιρίας για τους εργοδότες που θα ελέγχουν πλέον τον χώρο.

Επίσης, τονίζεται ότι παρά τις επισημάνσεις των Σωματείων, δεν δόθηκαν εγγυήσεις για δεδουλευμένα, για αποζημιώσεις που θα προκύψουν για τις οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία ούτε προβλέπεται πρόνοια για την ανεργία που προκαλείται σε περιφερειακές δραστηριότητες καναλιών.

Η ανακοίνωση κλείνει υπογραμμίζοντας ότι με όλα αυτά τα ανοιχτά ζητήματα ο υπουργός Εργασίας δεν πρέπει να προεξοφλεί ότι θα συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία.

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλειστό λόγω ανακαίνισης το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού (Ιωνίας).

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού (Λεωφ. Ιωνίας 86) θα παραμείνει κλειστό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ανακαίνισής του, στα πλαίσια του Προγράμματος «Εκσυγχρονισμός των Κ.Ε.Π. του Δήμου Κορινθίων». Η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, θα γίνεται από το κεντρικό Κ.Ε.Π. του Δήμου μας (Κωστή Παλαμά 53) και από το Δημαρχείο. The post Κλειστό λόγω ανακαίνισης

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η «Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων για τα γήπεδα των Φιχτίων, Διδύμων και Κοιλάδας», προϋπολογισμού 269.999,98 ευρώ, καθώς και η «Σύνταξη δύο μελετών στο πλαίσιο της προστασίας, αποκατάστασης, ανάδειξης, και επανάχρησης του Αρχοντικού Νοταρά στα

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου 2024, συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου αναπτύχθηκαν αναλυτικά από κάθε φορέα οι σχεδιασμοί που έχουν γίνει και η προετοιμασία ώστε να κυλήσει ομαλά και με τη

Εργασίες καθαριότητας από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει του Πάσχα

Με στόχο έναν καθαρότερο Δήμο, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και των ημερών του Πάσχα, με σεβασμό στους δημότες και τους επισκέπτες, τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησαν εργασίες καθαριότητας των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων και των κοιμητηρίων, εργασίες πρασίνου και αποψίλωσης, στην είσοδο της πόλης του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο