2,5 δις Ευρώ προς τους Δήμους της Χώρας το 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 2,5 δις Ευρώ εκτιμά το Υπουργείο Οικονομικών, ότι θα ανέλθει το 2015, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το ποσό αυτό θα αφορά: 2,2 δις Ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, 150,4 εκ. Ευρώ ως ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ η απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων ετών θα είναι της τάξεως των 213,9 εκ. Ευρώ.

Στους ΟΤΑ α’ Βαθμού αποδίδονται όλοι οι θεσμοθετημένοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) που προβλέπονται από το Ν. 3852/2010.

Η απόδοσή τους γίνεται με μηνιαίες προκαταβολές, βάσει των προεκτιμημένων εσόδων, εγγράφονται κατ’ έτος στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για τον προσδιορισμό τους λαμβάνονται υπόψη οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις που έχουν θεσμοθετηθεί. Πλέον των ΚΑΠ αποδίδεται στους Δήμους και ειδική επιχορήγηση για την ενίσχυσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να αποφευχθεί η συσσώρευση απλήρωτων υποχρεώσεων. 

 

Πέραν των ανωτέρω αποδίδεται και ποσό 213,9 εκ. Ευρώ κατ’ έτος, αναφέρει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και εξηγεί, ότι το ποσό αυτό προέκυψε από ρύθμιση παλαιών υποχρεώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού προς τους ΟΤΑ α’ Βαθμού, συνολικού ύψους 1,711 δις Ευρώ και θα καταβληθεί σε 8 ισόποσες ετήσιες δόσεις. Η πρώτη δόση καταβλήθηκε το 2009. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, κατά το έτος 2014, το συνολικό ποσό των αποδόσεων και επιχορηγήσεων προς τους Δήμους ανήλθε στα 2,7441 δις Ευρώ (ΚΑΠ 2,3333 δις Ευρώ, ειδική επιχορήγηση 193,9 εκ. Ευρώ και απόδοση για την εξόφληση οφειλομένων παρελθόντων οικονομικών ετών 213,9 εκ. Ευρώ). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο