Πέτρος Τατούλης, «Ούτε ένα ευρώ δεν θα χαθεί από τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης Τρίπολης, Κανδήλας, Σταδίου, Ριζών και Λαγκαδίων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. «Στόχος μας είναι η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης πεπαλαιωμένων, με απώλειες σημαντικών ποσοτήτων υδάτων και επικίνδυνων λόγω των αμιαντοσωλήνων, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, αλλά και να επιτύχουμε οικ…

Την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης Τρίπολης, Κανδήλας, Σταδίου, Ριζών και Λαγκαδίων ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. «Στόχος μας είναι η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης πεπαλαιωμένων, με απώλειες σημαντικών ποσοτήτων υδάτων και επικίνδυνων λόγω των αμιαντοσωλήνων, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, αλλά και να επιτύχουμε οικονομία νερού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της απόφασης ένταξης στο ΕΣΠΑ έργων αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης στους Δήμους Τρίπολης και Γορτυνίας.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα, της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου, του Δημάρχου Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, του εκπροσώπου του Δήμου Γορτυνίας κ. Παναγιώτη Καραντώνη, των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Θεοδώρου Ντάνου και Γεωργίου Ρουμελιώτη και της Διαχειριστικής Αρχής, ανακοίνωσε την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από την Πιάνα στην Τρίπολη, προϋπολογισμού 7,785,000 ευρώ, το οποίο χαρακτήρισε «μεγαλεπήβολο έργο και όνειρο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών» και το οποίο είχε κατασκευαστεί πριν από 60 χρόνια.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης της Κανδήλας, προϋπολογισμού 1,200,00 ευρώ, του Σταδίου, προϋπολογισμού 850,000 ευρώ και των Ριζών, προϋπολογισμού 900,000 ευρώ και δήλωσε ότι σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τρίπολης, προετοιμάζονται και άλλα σημαντικά έργα, όπως η κατασκευή παράλληλου οδικού δικτύου για τον άξονα Κόρινθος – Τρίπολη και η περιμετρική οδός της Τρίπολης με εκτιμώμενο κόστος πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε τέλος την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των Λαγκαδίων «ενός σημαντικού ορεινού προορισμού, το οποίο ενώ βρίσκεται μέσα στον ορεινό όγκο του Μαινάλου, αντιμετωπίζει προβλήματα επάρκειας υδάτινων πόρων, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει η σχετική πρόβλεψη».
«Με το σχεδιασμό και τη μεθοδικότητά μας υλοποιούμε έργα τα οποία ανακουφίζουν τους πολίτες και, το σημαντικότερο, τους προσδίδουν ελπίδα στους τόσο δύσκολους και πενιχρά οικονομικούς καιρούς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «παραλάβαμε μια Περιφέρεια όπου δεν υπήρχε μελετητική ωριμότητα για κανένα σχεδόν έργο. Πλέον έχουμε έτοιμο ένα σημαντικό depot έργων, προκειμένου να μη χάσουμε ούτε ένα ευρώ από τους διαθέσιμους πόρους. Από 1η Ιανουαρίου 2014 μάλιστα, θα υλοποιούμε ταυτόχρονα τρία προγράμματα, το ΕΣΠΑ, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου και το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο για πρώτη φορά θα προσεγγίσει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και το δημογραφικό πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρνιώτης δήλωσε ότι με τα έργα αυτά κλείνει οριστικά το ζήτημα της ύδρευσης, με την παροχή υγιεινού νερού χωρίς μεγάλο κόστος για τους πολίτες και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τη συνεργασία, η οποία όπως τόνισε θα αποδώσει και άλλα έργα για το Δήμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στη σημασία των έργων αυτών, αλλά και στο γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υλοποιούνται 20 έργα στην Αρκαδία, ακόμα 40 έργα συμβασιοποιούνται άμεσα και σύντομα θα ανακοινωθούν 20 επιπλέον έργα. Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εντείνει τις προσπάθειές της για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Γορτυνίας χαρακτήρισε τα έργα αυτά απολύτως απαραίτητα, τα οποία έχει ανάγκη η Γορτυνία και στάθηκε στην προσπάθεια του Δήμου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος τόσων χρόνων.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρέμβαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Ευθυμίου, στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφων για την ευημερία στον εργασιακό χώρο ως στρατηγική προτεραιότητα...

Στο πλαίσιο των εργασιών του Delphi Forum, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Employee Wellbeing: Building Resilience in the New Economy», το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Πανταζόπουλος. Κατά την τοποθέτησή της, η Υφυπουργός ανέδειξε τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης της ευημερίας στην εργασία, ως βασικής προϋπόθεσης για

Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 27 έως 30 Απριλίου

Κατά την περίοδο 27 έως 30 Απριλίου, θα καταβληθούν συνολικά 1.177.920.384,15 ευρώ σε 1.725.124 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. 1. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Στις 27 Απριλίου θα καταβληθούν 1.121.872.384,15 ευρώ σε 1.663.804 δικαιούχους για πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων Μαΐου 2026. Στις 30 Απριλίου θα καταβληθούν

Έγκριση δημοπράτησης για τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Μικρά Μαντίνεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου Προϋπολογισμός 6,16 εκατ. ευρώ

Σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της προστασίας της παραλιακής ζώνης της Μεσσηνίας αποτελεί η έγκριση δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Έργα Αντιδιαβρωτικής Προστασίας Μικράς Μαντίνειας», συνολικού προϋπολογισμού 6.165.000 ευρώ, από την Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου. Το έργο αφορά παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης της ακτογραμμής, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί, προκαλώντας

LIVE | Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης 24/04/2026

Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, 24 Απριλίου 2026, Παρασκευή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ