Ενημερωτική δράση στο Ναύπλιο με θέμα «Πρόληψη για τον Σακχαρώδη Διαβήτη»

Στα πλαίσια σχεδιασμού δράσεων Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας στην κοινότητα, σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου, θα πραγματοποιήσουν δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού με θέμα «Πρόληψη για τον Σακχαρώδη Διαβήτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα πλαίσια σχεδιασμού δράσεων Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας στην κοινότητα, σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου, θα πραγματοποιήσουν δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού με θέμα «Πρόληψη για τον Σακχαρώδη Διαβήτη».

Η Διεπιστημονική ομάδα του Κ.Υ. Ναυπλίου καιτης ΤΟΜΥ Ναυπλίου θα παρευρεθεί την Παρασκευή 10Nοεμβρίου στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, πλησίον Δημαρχείου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, οι ανωτέρω δομές θα ενημερώσουν και θα παρέχουν χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη και τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Θα γίνει διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού καθώς και μέτρηση σακχάρου αίματος (με φορητό μετρητή) σε όποιον το επιθυμεί από τους επαγγελματίες υγείας της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. Ναυπλίου.

Σκοπός της δράσης είναι η σωστή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την προαγωγή υγιούς τρόπου ζωής και την έγκαιρη διενέργεια εξετάσεων για τη διάγνωση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Η δράση πραγματοποιείται υπο την επιστημονική εποπτεία των ιατρών των προαναφερόμενων υπηρεσιών, κ. Ηλία Βλάσση, Ιατρό Γενικής Ιατρικής ΚΥ Ναυπλίου και κ. Γεώργιο Μπόμπο, Ιατρό Γενικής Ιατρικής Συντονιστής 1ης ΤΟ.Μ.Υ Ναυπλίου.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Αριστοφάνους ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Κωμωδία 5Η ΕΠΟΧΗ | ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ Τι μπορεί να συμβεί αν μια μέρα οι γυναίκες αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας; Τις ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ, την ανατρεπτική κωμωδία του Αριστοφάνη, σκηνοθετεί το καλοκαίρι του 2026 ο Θέμης Μουμουλίδης, με τίτλο: Εκκλησιάζουσες | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και

Σε τροχιά χρηματοδότησης έργα 5,8 εκατ. ευρώ για δρόμους, κόμβους και αντιπλημμυρική προστασία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε σειρά σημαντικών αποφάσεων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, τη θωράκιση των υποδομών και την αντιπλημμυρική προστασία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου προχώρησε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, εγκρίνοντας την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 5,8 εκατ. ευρώ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026-2030 και σε ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Οι αποφάσεις αφορούν ώριμες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 30 Ιουλίου, σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου βρίσκονται η ΠΕ Αργολίδας, η ΠΕ Αρκαδίας, η ΠΕ Κορινθίας και η ΠΕ Λακωνίας (κατηγορία κινδύνου 4), ενώ σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται