Θέματα του πρωτογενή τομέα σε σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τους διευθυντές των 6 ΔΑΟΚ

Σειρά θεμάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξετάστηκαν στην σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με τους διευθυντές των ΔΑΟΚ στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σειρά θεμάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξετάστηκαν στην σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με τους διευθυντές των ΔΑΟΚ στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Κατά την σύσκεψη εξετάστηκε εκ νέου το πρόβλημα με την καταβολή των αμοιβών στους περίπου 90 αξιολογητές γεωπόνους, οι οποίοι χειρίζονται μείζονα ζητήματα για τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα σχέδια βελτίωσης, καθώς και το πρόγραμμα νέων αγροτών.

Οπως έγινε γνωστό, εξετάζεται η δυνατότητα να καταβάλει η Περιφέρεια τις αμοιβές τους, από τον προϋπολογισμό της, και να καλύψει την δαπάνη αυτή όταν εγκριθεί η σχετική πίστωση από τους κατ’ αρχήν αρμόδιους για την καταβολή των εν λόγω αμοιβών.

Ακόμα, στη σημερινή σύσκεψη έγινε ενημέρωση σχετικά με την αναμενόμενη για εφέτος παραγωγή ελαιόκαρπου, η οποία αναμένεται μειωμένη, ενώ θετικά ήταν τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και από την εξέλιξη των τιμών για το ελαιόλαδο φετινής εσοδείας που κυμαίνονται αυτή την εποχή περί τα 9,50 ευρώ.

Τέλος, εξετάστηκε κατά την εν λόγω σύσκεψη και η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο φετινό 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας, που υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 1η έως και 3 του ερχόμενου Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέρχεται σε 19 -ενώ θα υπάρχει και ένα κοινό περίπτερο για τις 6 ΔΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ζήτησε από τους διευθυντές των πιο πάνω υπηρεσιών να κάνουν εισηγήσεις ως προς τα κριτήρια για τη συμμετοχή μελισσοκόμων από τις 5 Π.Ε. Ας σημειωθεί ότι η Περιφέρεια θα καλύψει το 80% του συνολικού κόστους συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο 20% θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες εκθέτες.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεγαλόπολη: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για δημοσιεύματα, καταγγελίες και «ψεύτικα» προφίλ

Ένταση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, με...

Λευκή Νύχτα: Ξεχωριστές προσφορές και εκπλήξεις στο MonCheri glow spa στην Τρίπολη

*Η Λευκή Νύχτα πλησιάζει και σας περιμένουμε! 🤍✨* Την *Πέμπτη 27 Αυγούστου* γιορτάζουμε τη Λευκή Νύχτα με μοναδικές *προσφορές και εκπλήξεις* που ετοιμάσαμε ειδικά για εσάς! 🛍️ *Επωφεληθείτε από τις προσφορές μας* και ανακαλύψτε τις αγαπημένες σας θεραπείες σε ξεχωριστές τιμές. 🥂 Και φ

ΑΣΠΑΙΤΕ: Παράταση έως τις 26 Αυγούστου για τις αιτήσεις σε ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ενημερώνει ότι λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων που υποβάλλονται μετά τις 17:00 την Τρίτη 25-8-2026 (ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων), παρατείνεται μέχρι και την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026 ώρα 14:00 η διαδικασία

Στη Βουλή η αγωνία των παραγωγών σιτηρών της Αρκαδίας για τις αποζημιώσεις

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για το ζήτημα της αποζημίωσης των παραγωγών σιτηρών της Αρκαδίας που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες και τον παγετό.