Ανατροπή στις αγροτικές συντάξεις από το 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Ψαλίδι” 60% στις συντάξεις του ΟΓΑ μπαίνει για τους νέους συνταξιούχους που παραμένουν ενεργοί αγρότες.

Από το 2017 οι συνταξιούχοι αγρότες που καλλιεργούν τη γη τους και λαμβάνουν επιδοτήσεις, θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στη σύνταξη και στο αγροτικό επάγγελμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, αίρεται η εξαίρεση των αγροτών και εφόσον δεν υπάρξει τροποποίηση του νέου ασφαλιστικού νόμου, οι νέοι συνταξιούχοι καλούνται να μεταβιβάσουν την αγροτική τους περιουσία και να εκχωρήσουν τα δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης, βάσει των οποίων λαμβάνουν τις επιδοτήσεις. Σε άλλη περίπτωση, οι συντάξιμες αποδοχές θα μειώνονται κατά 60%.

Στο άρθρο 20 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (Ν.4387/2016) που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, αναφέρεται, ότι θα καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60%, συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε δικαιούχους, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα, που υποχρεωτικώς υπάγεται στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.). Η μείωση ισχύει για όλους τους συνταξιούχους λόγω γήρατος του Δημοσίου, καθώς και όλων των φορέων, ταμείων, κλάδων ή λογαριασμών που εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή τη δραστηριότητα.

dikaiologitika.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με πλήθος κόσμου η παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος Πρεσβεύομεν Γορτυνίαν και του τραγουδιού για την Κάτω Γορτυνία από το Γυμνάσιο και Λύκειο Τροπαίων

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Τροπαίων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Τροπαίων, μαζί με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, παρουσίασαν με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση το διετές περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Πρεσβεύομεν Γορτυνίαν», καθώς και το πρωτότυπο τραγούδι που δημιούργησαν οι ίδιοι

Στη Χώρα Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη

Στις εκδηλώσεις για τη Θρησκευτική Πανήγυρη εις μνήμην του Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη, που πραγματοποιήθηκαν στη Χώρα Μεσσηνίας, την Κυριακή 26 Απριλίου 2026, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός. Ο Περιφερειάρχης συμμετείχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων, που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Χώρας, παρουσία πλήθους πιστών.

Δημήτρης Πτωχός: Ο αγώνας δρόμου Καλαμάτας γίνεται δύναμη εξωστρέφειας για την Πελοπόννησο

Με σχεδόν 3.000 δρομείς κάθε ηλικίας να γεμίζουν τους δρόμους, η Καλαμάτα απέδειξε έμπρακτα ότι το δρομικό κίνημα είναι μια ζωντανή κοινωνική δύναμη που κινητοποιεί μικρούς και μεγάλους, φέρνοντάς τους κοντά στον αθλητισμό, την υγεία και τη συμμετοχή. Η εικόνα της πόλης να «τρέχει» ενωμένη, από το κέντρο έως την παραλιακή διαδρομή, αποτέλεσε την καλύτερη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ