Έναρξη θερινού κινηματογράφου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το 2023

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο θερινός κινηματογράφος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ανοίγει τις πύλες του στο κοινό και υπόσχεται ένα ξεχωριστό καλοκαίρι με ταινίες, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο θερινός κινηματογράφος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ανοίγει τις πύλες του στο κοινό και υπόσχεται ένα ξεχωριστό καλοκαίρι με ταινίες, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Ξεκινούν οι προβολές στον χώρο έναντι του ιδρύματος «Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη», όπου θα γίνει το σημείο συνάντησης των φίλων της έβδομης τέχνης,  προσφέροντας όμορφες κινηματογραφικές βραδιές μαζί με τα αστέρια της μεγάλης οθόνης.

Το πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ   12/7  στις 21:00     ΜΙΝΑΜΑΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ   19/7  στις 21:00     ΠΤΩΣΗ/FALL

ΤΕΤΑΡΤΗ   26/7  στις 21:00     ΜΙΑ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΣΧΕΣΗ / A GOOD PERSON

ΤΕΤΑΡΤΗ    2/8   στις 21:00    ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ / LES FANTASMES

ΤΕΤΑΡΤΗ    9/8   στις 21:00    ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ / DEVOTION

ΤΕΤΑΡΤΗ  30/8   στις 20:30    ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ / KANDAHAR

ΤΕΤΑΡΤΗ    6/9   στις 20:30    THE FABELMANS

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό! 

Η αυλαία του δημοτικού θερινού κινηματογράφου ανοίγει την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 21:00 με την ταινία  “MINAMATA” 

Λίγα λόγια για την ταινία 

Σκηνοθεσία: Άντριου Λέβιτας

Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Μπιλ Νάι, Χιρογιούκι Σανάντα, Γιουν Κουνιμούρα, Μινάμι, Ταντανόμπου Ασάνο, Κάθριν Τζένκινς

Είδος: Δραματική

Διάρκεια: 151’

Η ταινία του Άντριου Λέβιτας, η οποία έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ακολουθεί την αληθινή ιστορία του πολεμικού φωτογράφου Γιουτζίν Σμιθ (Τζόνι Ντεπ), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ίσως ο πιο σημαντικός Αμερικάνος φωτογράφος στην ανάπτυξη του εκδοτικού φωτογραφικού δοκιμίου». Με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να έχει τελειώσει και οι φωτογραφίες του από τα μέτωπα των μαχών του Ειρηνικού να έχουν καθορίσει την εικόνα που είχε το αμερικάνικο κοινό για τον πόλεμο, ο Σμιθ έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και την κοινωνία. Μέχρι τη στιγμή που ένας φίλος του, του προτείνει να φωτογραφίσει για λογαριασμό του περιοδικού “Life” τις επιπτώσεις που έχει στους κατοίκους η σταθερή δηλητηρίαση των νερών από τα απόβλητα ενός χημικού εργοστασίου στη Μιναμάτα της Ιαπωνίας.

Trailer: https://bit.ly/2WCC2SM 

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά:

«Μετά από την περσινή επιτυχημένη χρονιά ζωντανεύει ξανά η μεγάλη οθόνη στον Δήμο μας. Ο θερινός κινηματογράφος επιστρέφει και υπόσχεται να ομορφύνει τα βράδια μας με βραβευμένες καλλιτεχνικές δημιουργίες της μεγάλης οθόνης. Έτσι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ποιοτικές ταινίες και το φετινό καλοκαίρι. Σας περιμένουμε όλες και όλους να ζήσουμε τη μαγεία της έβδομης τέχνης.»

kentriki

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών στην Καλαμάτα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία μετά την κατάσχεση 10 κιλών κάνναβης. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ αναζητούνται επιπλέον συνεργοί της σπείρας.
00:30:17

Εγκαίνια κτηρίου του πολιτιστικού συλλόγου Μηλιάς

Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου κτηρίου που στεγάζει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλιάς. Η εκδήλωση συγκέντρωσε μέλη της τοπικής κοινωνίας, εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι παρευρέθηκαν για να παρακολουθήσουν την τελετή παράδοσης του χώρου. Το νέο κτίριο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις ΠΕ Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας την Κυριακή 9 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 9 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση πολύ υψηλού κινδύνου βρίσκονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας (κατηγορία κινδύνου 4), ενώ η ΠΕ Μεσσηνίας βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3. Η

Καταγγελία για έλλειψη διαφάνειας στις συνεδριάσεις του Δήμου Τρίπολης

Καταγγελία για έλλειψη διαφάνειας στις συνεδριάσεις του Δήμου Τρίπολης. Απαιτείται ζωντανή μετάδοση σύμφωνα με τον νόμο και πλήρης ενημέρωση των μελών.