Δήμος Ναυπλιέων | Γιορτή αγκινάρας Ιρίων 2023

Η αγκινάρα, είναι ένα ιδιαίτερο και αγαπημένο λαχανικό στην περιοχή των Ιρίων του Δήμου Ναυπλιέων και προς τιμήν της εδώ και 17 χρόνια, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιρίων, τοπικούς συλλόγους και φορείς έχουν καθιερώσει μια μεγάλη γιορτή, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αγκινάρα, είναι ένα ιδιαίτερο και αγαπημένο λαχανικό στην περιοχή των Ιρίων του Δήμου Ναυπλιέων και προς τιμήν της εδώ και 17 χρόνια, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιρίων, τοπικούς συλλόγους και φορείς έχουν καθιερώσει μια μεγάλη γιορτή, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί, σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023.

Μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο των τοπικών προϊόντων, τον γαστρονομικό πολιτισμό του δήμου μας, καθώς και τη φιλόξενη διάθεση που διακρίνει τους κατοίκους της περιοχής.

Πρόκειται για την ετήσια γιορτή Αγκινάρας, στα Ίρια, προς τιμή της οποίας ,την Τετάρτη το βράδυ, στην κεντρική πλατεία του χωριού, επιστήμονες με ειδικές γνώσεις θα παρουσιάσουν τα οφέλη της ενώ για μία ακόμη χρονιά, οι γυναίκες του χωριού θα υποδεχτούν ντόπιους και επισκέπτες με παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές βασισμένες στις αγκινάρες, μια προσφορά των παραγωγών της περιοχής.

Οι λάτρεις του καλού φαγητού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστές γεύσεις σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές και να γλεντήσουν υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής.

Πρόγραμμα εκδήλωσης – Πλατεία Ιρίων

21:00, Χαιρετισμοί

21:30, Ομιλία για την διατροφική αξία της αγκινάρας από τη διατροφολόγο Άννα Καψιώτη

21:30, Προβολή Ηλεκτρονικού Παραμυθιού

Το παραμύθι επινοήθηκε, καταγράφηκε και εικονογραφήθηκε από τα παιδιά των σχολικών μονάδων Ιρίων με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

22:00, Παρουσίαση παραδοσιακών χωρών, γευσιγνωσία και λαϊκό γλέντι

agkinara2023

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνοιξε τις πύλες του το 5ο Tripolis Street Food Festival

Με ικανοποιητική προσέλευση κόσμου ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής...
00:10:59

Με αγιασμό ξεκίνησε τη νέα σεζόν η ΑΕΚ Τρίπολης

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε τη νέα αγωνιστική περίοδο...

Νέα χορωδιακή χρονιά στη «Χορωδία Τρίπολης» – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” Ανακοίνωση της Χορωδίας: Ελάτε να...

Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων για το ASTERAS AKTOR – ΑΕΚ στην Τρίπολη

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι,...