Η εορτή του Αγίου Πνεύματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγαλοπρέπεια και κατά την εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε χθες, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο Δήμο Καλαμάτας. Επίκεντρο των εορτασμών ο πανηγυρίζων Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Καλαμάτας και η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καλαμάτας προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς. Κατά τη χθεσινή ημέρα, η οποία ιδιαιτέρως τιμάται από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, τελέσθηκε και η καθιερωμένη αρτοκλασία και παρέστη πλήθος δικηγόρων της πόλεως και διακεκριμένων δικαστικών λειτουργών, ενώ το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Πλήθος πιστών συμμετείχε, επίσης, στις λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Καλαθίου Όρους, η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Δημιόβης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επετειακή εκδήλωση στο Περθώρι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος Τρίπολης και το Τοπικό Συμβούλιο Περθωρίου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για την επέτειο μνήμης των Περιθωριτών αγωνιστών που έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι την 20η Μαϊου 1825, στο Μανιάκι Μεσσηνίας, Ο Δήμαρχος Κων/νος Τζιούμης ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 12 Μαίου 2024 ώρα 07:00 - Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.

Τουρισμός για όλους: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διαμονή – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο