e-ΕΦΚΑ: Έρχονται νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους

Την υλοποίηση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών δρομολογεί ο e-ΕΦΚΑ, μέσα στους επόμενους μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την υλοποίηση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών δρομολογεί ο e-ΕΦΚΑ, μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα σχετίζονται κυρίως με το μητρώο του φορέα, ενώ ηλεκτρονικά σχεδιάζεται να γίνονται οι αιτήσεις για την απονομή της εφάπαξ παροχής των ασφαλισμένων του ιδιωτικού τομέα.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που απευθύνονται στο σύνολο των ασφαλισμένων (στους μισθωτούς, στους αυτοαπασχολούμενους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αγρότες, στους εργοδότες κλπ), στους συνταξιούχους, αλλά και στους λογιστές, εντάσσονται σε μία συνολική στρατηγική του e-ΕΦΚΑ, που εφαρμόζεται, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό του φορέα.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προωθεί επτά ακόμη μεταρρυθμίσεις, με στόχο ο e-ΕΦΚΑ να καταστεί ένας σύγχρονος φορέας, φιλικός προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Όπως ανακοινώθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας, οι μεταρρυθμίσεις αυτές, η υλοποίηση των οποίων θα ολοκληρωθεί σταδιακά, συνοψίζονται ως εξής:

– Ενοποίηση των 88 διαφορετικών βάσεων δεδομένων του e-ΕΦΚΑ σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, που θα επικοινωνεί και με τα συστήματα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), με στόχο την ταχύτερη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών υποθέσεων.

– Ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών, με την ψηφιοποίηση των ενσήμων και πριν από το 2002.

– Διασύνδεση του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με τον e-ΕΦΚΑ-Πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ». Με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτές του e-ΕΦΚΑ θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να γνωρίζουν το ωράριο, την αμοιβή, τη μερική ή την πλήρη απασχόληση κάθε εργαζομένου.

– Υλοποίηση νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

– Επέκταση του θεσμού των υπαλλήλων ροής και υποδοχής και στα 117 φυσικά σημεία εξυπηρέτησης του φορέα σε όλη την Ελλάδα.

– Ριζική ανακαίνιση του συνόλου των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ έως το τέλος του 2024.

– Ολοκλήρωση της τοποθέτησης στον e-ΕΦΚΑ των νέων γενικών διευθυντών και 200 περίπου διευθυντών βαθμιαία. Επίσης, προγραμματίζονται προσλήψεις 551 νέων υπαλλήλων, μέσω ΑΣΕΠ.

Για την επόμενη ημέρα, όπως έχει αναφερθεί, ο e-ΕΦΚΑ στοχεύει στη συνέχιση του σταθερού ρυθμού απονομής συντάξεων, που έχει επιτευχθεί και στην περαιτέρω αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ μέλημά του είναι να επιτελεί τον κοινωνικό ρόλο του και να λειτουργεί με συνέπεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

spot_img
  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • εφκα
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος