Τυρόπιτα Μάνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια παραδοσιακή συνταγή τυρόπιτας από την Μάνη.

Υλικά

750 γρ ανάλατη μυζήθρα
350 γρ.φέτα
γάλα, περίπου μια κούπα τσαγιού
αλεύρι φαρίνα μια μικρή κούπα τσαγιού
3-4 αυγά
άνηθο ή μάραθο
λίγο σουσάμι
αλάτι και πιπέρι
ένα φύλλο

Εκτέλεση
Το φύλλο, το φτιάχνουμε με λίγο αλεύρι, που το τρίβουμε με λίγο λάδι, αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Το ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί. Για να τρίβει, μπορούμε να βάλουμε ή ένα αυγό ή δύο κουταλιές του γλυκού ξύδι. Υπολογίζουμε να φτιάξουμε μία μπαλίτσα σαν ένα πορτοκάλι.
Λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε το φύλλο και το κάνουμε λίγο μεγαλύτερο από το ταψί, για να μπορέσει να γυρίσει από πάνω λίγο. Σε μία λεκάνη, λιώνουμε τα τυριά καλά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, ώστε να γίνει μία χρυσαφένια ζύμη. Βάζουμε τη γέμιση επάνω στο φύλλο, διπλώνουμε τις άκρες του προς τα μέσα και ψήνουμε σε φούρνο 180°, περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο