Κακοκαιρία ILINA: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "ILINA" προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο Δευτέρα (03-04-2023) έως και την Τρίτη (04-04-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ILINA” προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο Δευτέρα (03-04-2023) έως και την Τρίτη (04-04-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αύριο Δευτέρα (03-04-2023), από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, από τις προμεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά, από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Επίσης, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίζονται την Τρίτη (04-04-2023) μέχρι τη νύχτα στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Ισχυροί νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν στο ανατολικό Αιγαίο από τη Δευτέρα (03-04-2023) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (04-04-2023).

Νωρίτερα ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ο γνωστός στους ντόπιους “Χορτιάτης” άνεμος, καθώς αυτός εισέρχεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις με αξιοσημείωτη σφοδρότητα από την γύρω ορεινή ζώνη της πόλης και κυρίως απο τον ορεινό όγκο του Χορτιάτη, όπου κατά τη διάρκεια του μέγιστου της έντασής του η βροχή στην πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει σημαντική εξασθένηση. Αντίθετα, δυτικότερα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και κυρίως στους νομούς ΠΕΛΛΑς, ΠΙΕΡΙΑΣ και ΗΜΑΘΙΑΣ και περίπου από το ύψος του ποταμού Αξιού και δυτικότερα, όσο αυτός ο άνεμος διαρκεί με μεγάλη ένταση τόσο πιο ισχυρές και δυνητικά πλημμυρογόνες γίνονται εκεί οι αναμενόμενες βροχές αλλά και οι πιθανές καταιγίδες».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου