Κωνσταντινόπουλος: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τη ανεπίτρεπτη έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την σοβαρότατη έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ζητώντας από τον  αρμόδιο Υπουργό απαντήσεις και την άμεση διευθέτηση του θέματος προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου και να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την σοβαρότατη έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ζητώντας από τον  αρμόδιο Υπουργό απαντήσεις και την άμεση διευθέτηση του θέματος προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου και να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Οι ελλείψεις στο ακτινολογικό του Παναρκαδικού είναι σημαντικότερες από το παραλήρημα του κ. Τατούλη και αύριο μέρα είναι, ίσως σήμερα βγάλει και τρίτο δελτίο τύπου αργά το βράδυ.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

 

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Υγείας, Θ. Πλεύρη

 

Θέμα: Απαράδεκτη έλλειψη ακτινολόγων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Με πολλές ερωτήσεις έχω επισημάνει ότι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης που είναι εξαιρετικής σημασίας υγειονομική μονάδα για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, όχι μόνο της Αρκαδίας, αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις. Αυτή τη στιγμή το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης λειτουργεί μόνο με έναν ακτινολόγο, ενώ συνολικά προβλέπονται 7 θέσεις ακτινολόγων για το νοσοκομείο. Μέχρι πρότινος, οι ακτινολόγοι του νοσοκομείου ήταν δυο αλλά έπειτα από την τελευταία παραίτηση έχει μείνει μόνο ένας γιατρός. Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να εφημερεύουν 7 μέρες το μήνα, αλλά προκειμένου να καλυφθούν όσες περισσότερες ανάγκες γίνεται ο ακτινολόγος – που έχει επωμιστεί όλο το βάρος – εφημερεύει 9 μέρες, οι υπόλοιπες μένουν ακάλυπτες. Πρακτικά, ο ένας και μοναδικός ακτινολόγος είναι υπεύθυνος για πέντε μηχανήματα, για την εσωτερική κίνηση του νοσοκομείου και τα εξωτερικά ιατρεία. 

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι παράλογο και δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας στο νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά. Για να βγαίνει ένα ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών στο ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου πρέπει να υπάρχει καθημερινή κάλυψη. Έχουν γίνει αλλεπάλληλες ενημερώσεις και οχλήσεις από τον Διευθυντή του ακτινολογικού Τμήματος προς το Υπουργείο και την 6η ΥΠΕ με σκοπό την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών αλλά οι εκκλήσεις πέφτουν στο κενό. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο είναι ένα περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί πλήθος ασθενών. Σας επισημαίνω ότι προκειμένου ένας ασθενής να πραγματοποιήσει αξονική χρειάζεται να μεταβεί στην Καλαμάτα. Σκεφτείτε πόσο επικίνδυνο είναι, πόσος πολύτιμος χρόνος χάνεται για την υγεία των ασθενών αν πρέπει να μεταφερθούν από ένα Κέντρο Υγείας της Αρκαδίας στην Τρίπολη και μετά στην Καλαμάτα ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεστε να κάνετε για την κάλυψη των αναγκών του ακτινολογικού τμήματος του Παναρκαδικού νοσοκομείου Τρίπολης ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς και οι γιατροί να εργάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες;

  

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος