Επετειακή εκδήλωση της ΙV Μεραρχίας Πεζικού στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (pics-vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την IV Μεραρχία Πεζικού με αφορμή την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, το βράδυ της Παρασκευής στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/zyi4RPo8TH8″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η βραδιά ήταν υψηλού συμβολισμού, καθώς αναδείχτηκαν δύο σπουδαία γεγονότα, το πρώτο ήταν τα 110 χρόνια από την συγκρότηση της Μεραρχίας και το δεύτερο, τα 200+1 χρόνια από την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο προκειμένου να ακούσει τις ομιλίες εκλεκτών επιστημόνων.

DSC 0768

Αρχικά, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ανεβαίνοντας στο βήμα, μίλησε για το πολύ σημαντικό γεγονός της Άλωσης καθώς και για την ιστορία της Μεραρχίας.

Στη συνέχεια, ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού κ. Γιώργος Κακούτης, αναφέρθηκε στην ιστορία της Μεραρχίας και στα σημαντικά γεγονότα στα οποία ήταν «παρούσα». Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Κακούτη, ακολούθησε ένα σύντομο βίντεο το οποίο αναφερόταν στα 110 χρόνια της Μεραρχίας.

DSC 0750

Έπειτα, τον λόγο έλαβε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Γεράσιμος Καραμπελιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Μεραρχεία στους Βαλκανικούς Πολέμους και σε άλλα καθοριστικά γεγονότα για την εξέλιξη του νέου Ελληνικού κράτους. 

Κατόπιν, έγινε απονομή βραβείων σε μέλη του Ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα καθώς και στον πρόεδρο του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 κ. Κώστα Πλαπούτα για την μεγάλη του συνεισφορά.

Η βραδιά έκλεισε με επετειακά τραγούδια από την στρατιωτική μπάντα της IV Mεραρχίας πεζικού.

{gallery}merarxia_ekdilosi{/gallery}

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ/νση : Αταλάντης & Λαγοπάτη – 1ος όροφος Τ.Κ. 221 32 Τρίπολη Τηλ. : 2713 - 600426 Τρίπολη 2 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 26 ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΚοινοποίηση: Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 8η Μαΐου 2024, ημέρα

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τρίπολη 2-5-2024 Αρ. πρωτ.: 14275ΠΡΟΣ 1) Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης 2) Γ.Γ. Δήμου Τρίπολης 3) Επικεφαλής παρατάξεων 4) κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας προσκαλούμε την 8η Μαΐου
00:46:49

Τα Δημοτικά Της Ιουλίας – 14 Παραδοσιακά Τραγούδια για το Πασχαλινό γλέντι

14 από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια...

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο