Βελτίωση Αγροτικής οδού Υάμειας – Χρυσοκελλαριάς

Υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη, η ένταξη του έργου «Βελτίωση Αγροτικής οδού Υάμειας – Χρυσοκελλαριάς», για τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 προϋπολογισμού 695.000,00€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη, η ένταξη του έργου «Βελτίωση Αγροτικής οδού Υάμειας – Χρυσοκελλαριάς», για τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 προϋπολογισμού 695.000,00€.

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται μια σειρά αιτήματος της Κοινωνίας της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης που αφορά στην κατασκευή του έργου «Βελτίωση Αγροτικής οδού Υάμειας – Χρυσοκελλαριάς».

Γίνεται πραγματικότητα η ένταξη του στο έργο μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 5474/23-12-2021 πρόσκλησης της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Π.Α.Α. 2014 – 2020.

Το αντικείμενο του έργου αφορά τη βελτίωση της προσβασιμότητας με τη διαπλάτυνση της υφιστάμενης αγροτικής οδού Υάμειας – Χρυσοκελλαριάς του Δήμου Πύλου – Νέστορος, όπου χρειάζεται, χωρίς να θίγονται παρόμοιες ιδιοκτησίες, προκειμένου να αποκτηθεί ο απαιτούμενος πλάτος σύμφωνα με τις Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων ), του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη η ένταξη του έργου για την βελτίωση της αγροτικής οδού Υάμειας – Χρυσοκελλαριάς, που αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας.

Η υλοποίηση του έργου θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου και στην ασφαλέστερη πρόσβαση στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά και τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη για την ένταξη και χρηματοδότηση του πολύ σημαντικού έργου αγροτικής οδοποιίας, που θα ενισχύσει την ασφαλέστερη πρόσβαση των Δημοτών μας στις γεωργικές του εκμεταλλεύσεις.

Συνεχίζουμε το έργο μας υπεύθυνα, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις και το όραμά μας στηρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγροτικό κόσμο.

Αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία και διασφαλίζουμε το μέλλον της περιοχής και των Δημοτών μας.», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

 

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κάνναβη σε δέμα οδήγησε σε δύο συλλήψεις στην Κόρινθο

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε δύο συλλήψεις για υπόθεση κάνναβης στην Κόρινθο, όπου κατασχέθηκαν 7,7 γραμμάρια, καθώς και τη σύλληψη 43χρονου στους Γαργαλιάνους για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.

28η Οκτωβρίου: Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη τη χώρα για την 28η Οκτωβρίου και απαγορεύει την κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε βασικούς οδικούς άξονες.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Λυγουριού Δήμαινα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Νο 13, στο τμήμα Λυγουριό – Δήμαινα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Οι βασικές εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος ολοκληρώνονται, ενώ απομένει η εφαρμογή της οριζόντιας και της κατακόρυφης σήμανσης

Πως αμείβεται η εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν την 28η Οκτωβρίου, υποχρεωτική αργία, δικαιούνται προσαύξηση 75%, ενώ η αμοιβή όσων δεν εργαστούν εξαρτάται από το σύστημα και τον τρόπο πληρωμής τους.