Τα συμπεράσματα από το Κοινωνικό Βαρόμετρο συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας με την πανδημία του νέου κορονοϊού, σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και τις δυσοίωνες διεθνείς εταιρείες, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Κοινωνικό Βαρόμετρο -σε έρευνα που έγινε τον περασμένο Ιούνιο, από την ALCO-, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), χθες Τρίτη 26 Ιουλίου, στην οποία μετέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ιδιαίτερα, όσον αφορά την οικονομία και την κατανάλωση, η εν λόγω έρευνα, κατέδειξε ότι «οι πολύ έντονες πληθωριστικές πιέσεις και οι συνακόλουθες αυξήσεις, όχι μόνο στα καύσιμα και την ενέργεια, αλλά και στο σύνολο των προϊόντων, έχουν επηρεάσει ιδιαιτέρως αρνητικά, το οικονομικό κλίμα και την κατανάλωση”.

Παρατηρείται, ειδικότερα, ότι «η αρνητική αντίληψη για την πορεία της οικονομίας εντείνεται, (54% από 50% τον Μάρτιο και 47% τον Ιανουάριο), ενώ καταγράφεται ιστορικό υψηλότερο για την αλλαγή της συνηθισμένης μάρκας λόγω έκπτωσης / προσφοράς άλλης και στον δείκτη συσχέτισης αγορών. και χρησιμότητας.

Την ίδια στιγμή, μειώνονται πολύ σημαντικά οι καταναλωτικές δαπάνες, ως αποτέλεσμα και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και της ανησυχίας για το μέλλον». Επισημαίνεται επίσης, στα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας, η οποία έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις στα σπίτια των ερωτηθέντων, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα. 1.000 άτομα, 17 ετών και πάνω, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ίδια έρευνα, τέλος, διαπιστώνει ότι “συνεχίζεται, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, η πτωτική πορεία των κοινωνικών δεικτών”, καθώς καταγράφεται “σαφώς μεγαλύτερη ανασφάλεια και απαισιοδοξία” -όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

Μοίρασε τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ.Κορινθίων

Χθες Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα, ελαιόλαδο και νωπό κοτόπουλο σε 115 οικογένειες, προσπαθώντας να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι αυτές τις Άγιες Ημέρες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες να παρέχεται κάθε μήνα. Στόχο που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε. Καλή και ευλογημένη

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κροτίδες και αυτοσχέδια πυροτεχνήματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία σε Αρκαδία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο