Διαβούλευση προτάσεων για το τουριστικό λογότυπο της Καλαμάτας

Στο σημείο διαμόρφωσης του λογοτύπου που θα συνοδεύει την Τουριστική Ταυτότητα του Δήμου Καλαμάτας, βρίσκεται η πορεία για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον τουρισμό της Καλαμάτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο σημείο διαμόρφωσης του λογοτύπου που θα συνοδεύει την Τουριστική Ταυτότητα του Δήμου Καλαμάτας, βρίσκεται η πορεία για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον τουρισμό της Καλαμάτας.

Μετά την κατάθεση του Στρατηγικού Σχεδίου για το τουριστικό marketing, πραγματοποιήθηκε ανοικτή διαβούλευση, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες στον τουρισμό, στην οποία κατατέθηκαν απόψεις για την διαμόρφωση του αφηγήματος της τουριστικής ταυτότητας της πόλης και του αντίστοιχου λογοτύπου.

Απόψεις που συνέκλιναν ότι ως προοπτικές ανάπτυξης της πόλης, είναι η ανάδειξη της Ιστορίας και της Πολιτιστικής δημιουργίας, η αξιοποίηση του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος, καθώς και η ανάδειξη του τόπου ως Γαστρονομικού προορισμού, με κυρίαρχη την Ελιά Καλαμάτας και το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο.

Ως αποτέλεσμα της ανοικτής δημόσιας και ηλεκτρονικής διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε, προέκυψε ως κυρίαρχη έννοια για την ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης, η Γαστρονομία με κεντρική αναφορά στην Ελιά Καλαμάτας.    

Ως επόμενο βήμα είναι η επιλογή του λογοτύπου, μέσα από ένα σύνολο τεσσάρων (4) προτάσεων, που έχουν ως αναφορά την Ελιά Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να εκφράσουν την προτίμηση τους μέχρι τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, σε μία από τις τέσσερεις (4)  προτάσεις, όπως αυτές αναλυτικά παρουσιάζονται στο πιο κάτω link: Καλαμάτα: Διαλέξτε το νέο τουριστικό σήμα!

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επετειακή εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την πυρπόληση του Αγίου Ιωάννη και της Σχολής Καρτσιώτη

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Δημοτική Κοινότητα Άστρους προσκαλεί το κοινό στην επετειακή εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την πυρπόληση του Αγίου Ιωάννη Κυνουρίας και της ιστορικής Σχολής Καρτσιώτη (1826–2026).

Δήμος Πύλου-Νέστορος: 4 έργα αγροτικής οδοποιίας εξασφάλισαν χρηματοδότηση 1.715.500 ευρώ

Μία ακόμη σημαντική επιτυχία καταγράφει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, καθώς τέσσερα έργα αγροτικής οδοποιίας εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023–2027 (Σ.Σ. ΚΑΠ 2023–2027) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΓΕΡΑΝΕΙΑ | Η δεύτερη δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου

Η δεύτερη δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται στις 31 Ιουλίου. Η δεύτερη δημόσια διαβούλευση για το υπό εξέταση έργο εγκατάστασης Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις θέσεις «Γεράνεια 1», «Γεράνεια 3» και «Γεράνεια 4» παραμένει ανοικτ

Ο Δήμος Γορτυνίας στην παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Έργου INCREMENTAL για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης και μέλη της Δημοτικής Αρχής παρακολούθησαν την εναρκτήρια εκδήλωση και παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου INCREMENTAL, την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.