Το Πυροσβεστικό Σώμα στην Τρίπολη επισκέφτηκε ο Γιώργος Η. Παπαηλιού

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Γιώργος Η. Παπαηλιού επισκέφτηκε τα γραφεία του Πυροσβεστικού Σώματος στην Τρίπολη, ενημερώθηκε και συζήτησε με τους διοικητές Πελοποννήσου, Αρκαδίας και Τρίπολης για θέματα που άπτονται της αντιπυρικής περιόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Γιώργος Η. Παπαηλιού επισκέφτηκε τα γραφεία του Πυροσβεστικού Σώματος στην Τρίπολη, ενημερώθηκε και συζήτησε με τους διοικητές Πελοποννήσου, Αρκαδίας και Τρίπολης για θέματα που άπτονται της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την εγκατάσταση του πεζοπόρου τμήματος στον Άγιο Βασίλειο και είχε ευρεία συζήτηση με τους πυροσβέστες που υπηρετούν σ΄ αυτό.

  

Υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου, διότι, εκτός των άλλων, δεν αντλήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ διδάγματα από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές.  

Η πρόληψη αποτελεί το σημαντικότερο «κομμάτι» στην αντιμετώπιση-τη διαχείριση των πυρκαγιών και των άλλων φυσικών καταστροφών που επιτείνονται τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής κρίσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων πρέπει να γίνεται εγκαίρως, πολύ πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Η πολιτική προστασία παραμένει ελλειμματική : Δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι αναγκαίες κανονιστικές πράξεις,  οι δασικές υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα αποδυναμωμένες, τα αναγκαία μέτρα πρόληψης δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Η σχετική χρηματοδότηση είναι ανεπαρκής και δεν ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες. 

Τα χρησιμοποιούμενα μέσα και ο εξοπλισμός του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πεπαλαιωμένα.

Η κατηγοριοποίηση του προσωπικού του σε μόνιμους, «πενταετούς» και συμβασιούχους προκαλεί, εκτός από προβλήματα στη θέση τους και εξ ορισμού προβλήματα στη λειτουργία του (του Πυροσβεστικού Σώματος).

 

Η πρόσφατη δικαστική εμπλοκή πυροσβεστών στην υπόθεση «Μάτι», εκτός του ότι είναι παράλογη, τους πλήττει ακόμη και στο ηθικό.
Επιβάλλεται, η παρουσία του πεζοπόρου τμήματος στην Τρίπολη,  να επεκταθεί και πέραν της αντιπυρικής περιόδου, όπως επίσης και του κλιμακίου στη Δάφνη Γορτυνίας.

Επιπλέον είναι ανάγκη, να ιδρυθεί μονάδα ΕΜΑΚ στην Πελοπόννησο με έδρα την Τρίπολη.

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία (και) με τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των πυροσβεστών.   

Η αλλαγή πλεύσης για το Πυροσβεστικό Σώμα επιβάλλεται από τις νέες συνθήκες.

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διαθέτει.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με χιλιάδες υποψηφίους να ενημερώνονται για τη σχολή στην οποία εισάγονται.

Ακυρώνεται η προβολή της ταινίας «Φτηνά Τσιγάρα» στη Σπάρτη

Ακύρωση προβολής της ταινίας «Φτηνά Τσιγάρα» Ο Δήμος Σπάρτης θα ήθελε να ενημερώσει ότι η κινηματογραφική ταινία «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη, η προβολή της οποίας είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 21:00 στη Λαϊκή Αγορά Σπάρτης, ακυρώνεται .

Δωρεά 10 οχημάτων SUV στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Τελετή παράδοσης δέκα νέων οχημάτων SUV, τα οποία αποτελούν δωρεά της Wide Media Group , πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των πρώην Σχολών της Αστυνομίας, προς τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης

Αρκαδία: Υπό προϋποθέσεις η διακίνηση ζωοτροφών στην Επικράτεια

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αρκαδίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις ζωοτροφών και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Αρκαδίας και διακινούν ζωοτροφές, ότι δύναται να διακινήσουν ζωοτροφές στην Επικράτεια με την προϋπόθεση ότι αυτές προέρχονται από τοποθεσίες όπου δεν διατηρούνται αιγοπρόβατα και τηρούνται αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας σε οποιαδήποτε διακίνηση.