Παραβιάστηκε το εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου στην Τρίπολη

Μέλη των Προσκόπων της Τρίπολης έγιναν μάρτυρες πρωτοφανών εικόνων το πρωί της Τρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέλη των Προσκόπων της Τρίπολης έγιναν μάρτυρες πρωτοφανών εικόνων το πρωί της Τρίτης.

Όπως αναφέρεται σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης των προσκόπων Τρίπολης πραγματοποιήθηκε διάρρηξη στο εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου στην Τρίπολη.

Σήμερα το πρωί, Ενήλικα Μέλη των Προσκόπων της Τρίπολης, γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών εικόνων. Το εξωκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου είχε παραβιαστεί και είχαν αφαιρεθεί πολλά σημαντικά αντικείμενα της εκκλησίας καθώς επίσης και όλο το κατασκηνωτικό υλικό των Προσκόπων το οποίο φυλασσόταν σε αποθηκευτικό χώρο. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος υπήρξαν άλλες δυο παραβιάσεις στο χώρο, χωρίς όμως σημαντικές κλοπές.

Είναι κρίμα στην εποχή που ζούμε να προσβάλλονται Ιεροί χώροι όπως αυτοί της εκκλησίας καθώς επίσης να γίνεται στόχος ληστών μια εθελοντική Κίνηση όπως οι Πρόσκοποι, που παλεύουν με ελάχιστα οικονομικά μέσα και πόρους να συνεχίσουν το τόσο σημαντικό έργο τους για τους νέους της Τρίπολης και της Ελλάδας γενικότερα.

Σαν Πρόσκοποι Τρίπολης δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε για την απαράδεκτη αυτή πράξη καμιά ομάδα ανθρώπων (αν και υπάρχουν πληροφορίες) και ευελπιστούμε οι ένοχοι να αλλάξουν τρόπο σκέψης και ζωής!

Ήδη οι Πρόσκοποι Τρίπολης ξεκίνησαν διαδικασίες και ενέργειες με σύγχρονα μέσα, για την καλύτερη φύλαξη και ασφάλεια του Εξωκκλησιού του Αγίου Ευθυμίου.

Ευχαριστούμε θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και συγκεκριμένα το τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης για την άμεση ανταπόκριση και δράση του όσον αφορά το συμβάν. Και από τη στιγμή που δεν πρόκειται να υπάρξει η ευθιξία της επιστροφής των κλοπιμαίων…

“Aς ελπίσουμε, όποιο κι αν είναι το κόστος που θα επωμιστούμε οι Πρόσκοποι της Τρίπολης, τουλάχιστον ό,τι εκλάπη να βοηθήσει αυτούς που το έπραξαν και υλικά αλλά και πνευματικά…όπως λέει και η Προσκοπική Υπόσχεση… Να βοηθώ κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση…”

 

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεμιέρα στα φιλικά για τον Αστέρα AKTOR στην Ολλανδία – LIVE θα μεταδοθεί ο αγώνας

Ο Αστέρας AKTOR δίνει σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, το πρώτο του φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας τη VVCS.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην Αχαΐα

Συνελήφθησαν τρία μέλη της και κατασχέθηκαν περισσότερα από 12 κιλά κάνναβης, πάνω από 530 γραμμάρια κοκαΐνης, 2.000 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας και τρία οχήματα Το παράνομο περιουσιακό

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον Δήμο Μεγαλόπολης

Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Μεγαλόπολης με έναρξη την 24η Ιουλίου και λήξη την 29η Αυγούστου θα προσφέρει ποικιλία εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους.

Τατούλης: «Η κυβέρνηση έχει προσφέρει το απόλυτο μηδέν στην Πελοπόννησο»

Σφοδρή κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, αλλά και στην κυβέρνηση ασκεί, μέσω ανακοίνωσής της, η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, αναφερόμενη τόσο στην κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας όσο και στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.