Στο Διεθνές Συνέδριο Ολοκαυτώματος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Την δεύτερη και τελευταία ημέρα των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Ολοκαυτώματος παρακολούθησε χθες Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στην Καλαμάτα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την δεύτερη και τελευταία ημέρα των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Ολοκαυτώματος παρακολούθησε χθες Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στην Καλαμάτα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το συνέδριο, με τίτλο “Θυμόμαστε το παρελθόν για να προφυλάξουμε το μέλλον”, συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η Διεθνής Επιτροπή για την διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Κεντρικός ομιλητής την χθεσινή ημέρα ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ομίλησε με θέμα “Το ήθος της Ορθοδοξίας έναντι του Ολοκαυτώματος και της Γενοκτονίας”.

Εκτός από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, τις χθεσινές εκδηλώσεις του συνεδρίου παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, καθώς και οι δήμαρχοι Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»