Κορωνοϊός: Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο στην εστίαση (vid)

Τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη μερική χαλάρωση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τις κυβερνητικές αποφάσεις για τη μερική χαλάρωση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

[iframe width=”736″ height=”414″ src=”https://www.youtube.com/embed/3EWuG8gZ_ok” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό,η κυβέρνηση αποφάσισε την επαναφορά της μουσικής και την απελευθέρσωση του ωραρίου λειτοουργίας στα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας, μόνο για καθήμενους. Η μερική άρση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης, παραμένει το μέτρο της πληρότητας του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο θα επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής, την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης την παράταση ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού έως τις 7 Φεβρουαρίου για όσους δεν μπόρεσαν αυτές τις ημέρες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Επανέλαβε μάλιστα ότι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει επτά μήνες θα πρέπει έως την 7η Φεβρουαρίου να κάνουν την τρίτη δόση αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Συνοπτικά ισχύουν από την 1η Φεβρουαρίου:

  • Διασκέδαση και εστίαση: Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένουν οι καθήμενοι.
  • Γήπεδα: Το μέτρο μένει ως έχει. Θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων υπήρξε διαφοροποίηση μεταξύ των ειδικών, καθώς κάποιοι διατύπωσαν τη θέση ότι «με 100 νεκρούς την ημέρα, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για άνοιγμα».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»