Τατούλης: Το λουκέτο Νίκα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ντροπή για την Πελοπόννησο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δελτίο Τύπου της “Νέας Πελοποννήσου” & του Πέτρου Τατούλη.

Καταγγέλλουμε την ανάλγητη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κ.Νίκα σε ό,τι αφορά την απόφαση του να σταματήσει τη συνέχιση πληρωμής μισθωμάτων σε κτήρια που στεγαζόταν η δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Τρίπολη καθώς και του κτηρίου που στεγαζόταν το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» στην περιοχή του Προαστιακού στην Κόρινθο.

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη με απόφαση της από το 2012 είχε παραχωρήσει δωρεάν τη χρήση χώρου γραφείων στην Τρίπολη και είχε αναλάβει την πληρωμή ενοικίου προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της οργάνωσης «Το χαμόγελο του Παιδιού» όπου υποστηρίζει οικογένειες και παιδιά με προβλήματα διαβίωσης.

Ο κ.Νίκας όταν μετακόμισε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από το συγκεκριμένο κτήριο, προκειμένου να μεταφερθούν στις πολυτελείς και πολυδάπανες εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου, έκανε ουσιαστικά έξωση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αφού αγνόησε εντελώς μία δομή που προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών.

Σε ό,τι αφορά το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» στην περιοχή του Προαστιακού στην Κόρινθο, μία σημαντική δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» που είχε ξεκινήσει από την εποχή που Νομάρχης ήταν ο νυν Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ.Νίκος Ταγαράς, ο κ.Νίκας αποφάσισε την παύση της συνέχισης της μίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου, όπου στεγάζονταν και οι αποθήκες αρχειακού υλικού των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κορινθίας και ουσιαστικά «ξερίζωσε» τη συγκεκριμένη δομή, πετάγοντας στο δρόμο 1.000 περίπου οικογένειες της Κορινθίας που δέχονταν στήριξη.

Το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» παρείχε σημαντικό έργο όσον αφορά τη ψυχολογική και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες της Κορινθίας που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Ο κ.Νίκας ο οποίος κατασπαταλά Δημόσιο χρήμα για ανούσια έργα με απευθείας αναθέσεις προτίμησε να χρηματοδοτήσει την παράσταση με κύριο συντελεστή και σκηνοθέτη τον κρατούμενο Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για εξόχως ειδεχθή εγκλήματα, από το να συνεχίσει τη λειτουργία των δομών του «Χαμόγελου του Παιδιού» που παρέλαβε από την προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση. 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ως πιστοποιημένος φορέας από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα διαθέτει ειδική πιστοποίηση για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας (ΦΕΚ 5658/23.12.2020).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» έχει αποστείλει επανειλημμένα επιστολές προς τον κ.Περιφερειάρχη για την αναγκαιότητα της συνέχισης των συγκεκριμένων δομών, τεκμηριώνοντας πλήρως  τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παύση τους.

Επισημαίνουμε τη θετική ανταπόκριση των Δημοτικών Αρχών Τρίπολης και Κορινθίων, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν για το  «Χαμόγελο του Παιδιού», μετά τις αποφάσεις του κ.Νίκα με τις οποίες έβαλε «λουκέτο» στις συγκεκριμένες δομές.

Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» καλεί τον κ.Νίκα να αναθεωρήσει τις απόψεις του και άμεσα να επανορθώσει τις δύο αυτές κοινωνικά απαράδεκτες αποφάσεις του, οι οποίες για μία ακόμη φορά δυσφημούν την Πελοπόννησο στο Πανελλήνιο.

Οφείλει επίσης  ο κ.Νίκας να απαντήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ποιο λόγο εξαιρεί το «Χαμόγελο του παιδιού» από την απόφαση που έλαβε το Μάρτιο του 2021   για τη δέσμευση πίστωσης ποσού 120.000€ που αφορά την επιχορήγηση φιλανθρωπικών σωματείων και ιδρυμάτων ( Παιδικά Χωριά SOS, Κιβωτός του Κόσμου);

Που οφείλετε αυτή η «αλά καρτ» και επιλεκτική ευαισθησία του; 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Π. Χρηστίδης: Φαρισαϊσμός οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί ασυμβίβαστου

Π. Χρηστίδης: Φαρισαϊσμός οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί ασυμβίβαστου «Θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ήταν εντελώς υποκριτικός στον τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους, της κυβέρνησης και της Βουλής», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης

Πασχαλινές Ευχές Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου εύχεται σε όλους μια καλή Ανάσταση και υγεία. Το μήνυμα τους αναδεικνύει τη σημασία της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στην κοινωνία μας.

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στην Τρίπολη

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι...

VisitPeloponnese | Δημήτρης Πτωχός: Η επιτυχία του L Etape ενισχύει τη διεθνή ταυτότητα της Πελοποννήσου

L’ Etape Greece by Tour de France presented by Skoda 2026 – Η Σπάρτη στο βάθρο της παγκόσμιας ποδηλασίας Με φόντο τη συμβολική ταυτότητα της Σπάρτης, το Σάββατο 4 Απριλίου ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το L’ Etape Greece by Tour de France 2026 presented by Skoda, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στον αθλητικό τουρισμό και τοποθετώντας την

ΔΗΜΟΦΙΛΗ