Μήνυμα Δημάρχου Γορτυνίας για την 48η Επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η 17η Νοεμβρίου είναι συνυφασμένη με τους αγώνες ενάντια στην καταστρατήγηση των κανόνων της δημοκρατίας.

Σαν σήμερα πριν σαράντα-οκτώ χρόνια, η εξέγερση της φοιτητικής νεολαίας κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών επανέφερε το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα. Χάρη σε εκείνους που «έπεσαν» μαχόμενοι για την ελευθερία της ύπαρξης, της σκέψης και του λόγου.  

Το «Πολυτεχνείο» ως γεγονός υπήρξε η κορύφωση των αγώνων για ανατροπή της επταετούς στρατιωτικής δικτατορίας και αποτέλεσε μία από τις σπουδαιότερες μάχες του ελληνικού λαού. Ο αγώνας για τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, είναι διαχρονικός. 

Με ευγνωμοσύνη και σεβασμό τιμούμε σήμερα τη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου που έχασαν τη ζωή τους για όσα θεωρούμε δεδομένα. Το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία.  

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας

Ευστάθιος Χαρ. Κούλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

Μοίρασε τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ.Κορινθίων

Χθες Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κορινθίων μοίρασε τρόφιμα, ελαιόλαδο και νωπό κοτόπουλο σε 115 οικογένειες, προσπαθώντας να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι αυτές τις Άγιες Ημέρες. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αρωγή στις ευπαθείς οικογένειες να παρέχεται κάθε μήνα. Στόχο που θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να επιτύχουμε. Καλή και ευλογημένη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο