Πελοπόννησος: Σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 84.750 έλεγχοι, από τους οποίους οι 45.261 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 208 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

  • 78 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 74 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

    • 16 στην Ήπειρο,
    • 15 στη Θεσσαλονίκη,
    • 11 στο Βόρειο Αιγαίο,
    • 7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
    • 6 στο Νότιο Αιγαίο,
    • 5 στη Δυτική Ελλάδα,
    • 5 στην Πελοπόννησο,
    • 4 στη Θεσσαλία,
    • 4 στη Δυτική Μακεδονία,
    • 3 στην Κρήτη,
    • 1 στην Κεντρική Μακεδονία και
    • 1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 71.953 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 68.771 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.182 των 150 ευρώ.

  • παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ,

    • 7 στο Βόρειο Αιγαίο και
    • 1 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.004 ομοειδείς παραβάσεις.

  • 120 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Πελοπόννησο,

– σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

– 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων,

– 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

– 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

– 5 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

– 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκε μία παράβαση, για μη χρήση μάσκας, σε επιβάτη Ι.Χ.Ε.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Θεσσαλία, 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και ιδιοκτήτη, καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 27 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

– 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από προσωρινά υπεύθυνο, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων,

– 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 18.976 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.598 άτομα.

  • Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 408 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεμιέρα στα φιλικά για τον Αστέρα AKTOR στην Ολλανδία – LIVE θα μεταδοθεί ο αγώνας

Ο Αστέρας AKTOR δίνει σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, το πρώτο του φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας τη VVCS.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην Αχαΐα

Συνελήφθησαν τρία μέλη της και κατασχέθηκαν περισσότερα από 12 κιλά κάνναβης, πάνω από 530 γραμμάρια κοκαΐνης, 2.000 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας και τρία οχήματα Το παράνομο περιουσιακό

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον Δήμο Μεγαλόπολης

Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Μεγαλόπολης με έναρξη την 24η Ιουλίου και λήξη την 29η Αυγούστου θα προσφέρει ποικιλία εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους.

Τατούλης: «Η κυβέρνηση έχει προσφέρει το απόλυτο μηδέν στην Πελοπόννησο»

Σφοδρή κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, αλλά και στην κυβέρνηση ασκεί, μέσω ανακοίνωσής της, η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, αναφερόμενη τόσο στην κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας όσο και στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.