Γεωργιάδης: 600 ευρώ ο μισθός σε κάθε νέο εργαζόμενο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, διατύπωσε το Σάββατο τη θέση ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη.

«Ο νέος εργαζόμενος θα παίρνει 600 ευρώ από την κυβέρνηση, αλλά ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται ανάλογα με την ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη νέα στήριξη των επιχειρήσεων έναντι της πανδημίας, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν μόνο του».

«Η οικονομία πηγαίνει καλά και θα έχουμε χρήματα να δώσουμε αν χρειαστεί εκεί που πρέπει, λελογισμένα», πρόσθεσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «όσοι επιχειρηματίες έχουν μείωση τζίρου από το 2019 στο 2020 άνω του 70% θα επιστρέψουν μόνο το 25% των χρημάτων που έχουν λάβει».

«Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι το πιο μεγάλο από τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για το κύμα ανατιμήσεων που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διεκδικεί πακέτο από την Ευρώπη, για να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στην ενέργεια.

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις στην ενέργεια για το επόμενο τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους, επειδή τότε λήγει το οικονομικό έτος και υπογράμμισε ότι το μέτρο θα συνεχιστεί και μετά εάν συνεχιστούν και οι διεθνείς αυξήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό ήταν ένα από τα σημεία στα οποία συμφωνήσαν οι 9 ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου που συμμετείχαν χθες στη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στην Αθήνα, καθώς κάλεσαν τις Βρυξέλλες να πάρουν μέτρα για τις αυξήσεις στην ενέργεια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εξάλλου, εκτίμησε ότι «κάθε αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας μας από οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης, μας φέρνει ένα βήμα πιο μακριά από τα μνημόνια, καθώς μπορούμε να δανειστούμε από μόνοι μας από τις αγορές».

Τέλος, ανέφερε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά αναφέροντας ως παράδειγμα την αύξηση του τζίρου στην εστίαση η οποία συμφωνά με την ΕΛΣΤΑΤ τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 170% αυξημένη σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

4ο Messinia Forum | Δημήτρης Πτωχός: Πελοπόννησος 12 μήνες τον χρόνο, με ταυτότητα και αξία

«Η Πελοπόννησος αλλάζει. Και αλλάζει με σχέδιο», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, από το βήμα του 4ου Messinia Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με κεντρικό θέμα «Μεσσηνία 365 – Πέρα από τα όρια, χτίζοντας δεξιότητες για το μέλλον». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στον χαιρετισμό του αλλά και στη συζήτηση που ακολούθησε με τη

Delphi Economic Forum | Δημήτρης Πτωχός: Ψηφιακές υπηρεσίες με επίκεντρο τον πολίτη Το μοντέλο της Πελοποννήσου

Τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον τομέα της ψηφιοποίησης, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο και για τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συμμετοχή του στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο μπήκε στην δεύτερη δεκαετία της ζωής του, φιλοδοξώντας να εστιάσει το ενδιαφέρον

Παρέμβαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Ευθυμίου, στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφων για την ευημερία στον εργασιακό χώρο ως στρατηγική προτεραιότητα...

Στο πλαίσιο των εργασιών του Delphi Forum, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Ευθυμίου, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Employee Wellbeing: Building Resilience in the New Economy», το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Πανταζόπουλος. Κατά την τοποθέτησή της, η Υφυπουργός ανέδειξε τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης της ευημερίας στην εργασία, ως βασικής προϋπόθεσης για

ΔΗΜΟΦΙΛΗ