Γιώργος Παπαηλιού: Το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πλήρη ανάπτυξη

Περιήλθαν σε γνώση μου περιστατικά, κατά τα οποία σε σχολεία της Τρίπολης ανιχνεύθηκαν κρούσματα covid σε μικρούς μαθητές, μετά από self test που διενήργησαν, όπως υποχρεούντο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να εισέλθουν στην αίθουσα διδασκαλίας και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιήλθαν σε γνώση μου περιστατικά, κατά τα οποία σε σχολεία της Τρίπολης ανιχνεύθηκαν κρούσματα covid σε μικρούς μαθητές, μετά από self test που διενήργησαν, όπως υποχρεούντο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να εισέλθουν στην αίθουσα διδασκαλίας και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Οι μαθητές-τριες που ήλθαν σε επαφή μαζί τους υποχρεούντο να διενεργήσουν rapid test, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων.
Όμως, όταν προσήλθαν στον ΕΟΔΥ, διαπίστωσαν ότι η σχετική υπηρεσία (διενέργειας rapid test) δεν λειτουργούσε μετά το μεσημέρι και «θα άνοιγε» την επόμενη ημέρα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές-τριες υποχρεούνται ή να υποβληθούν σε διενέργεια rapid test σε ιδιωτική δομή με δαπάνη των γονέων τους ή να μην παρακολουθήσουν τα μαθήματα, με συνέπεια, εκτός των άλλων, τη λήψη απουσιών αλλά και την αναστάτωση της ζωής της οικογένειας, αφού οι γονείς πρέπει να ζητήσουν άδεια από τη «δουλειά» τους, να υπάρχει στο σπίτι τρίτο πρόσωπο για «να κρατήσει» το μικρό μαθητή-τρια.

Μετά από 1 1 / 2 χρόνο, είναι προφανής η ανεπάρκεια, η έλλειψη συντονισμού, τα κενά στη λειτουργία των σχολείων υπό συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Το «επιτελικό κράτος» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πλήρη ανάπτυξη !!!

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:10:59

Με αγιασμό ξεκίνησε τη νέα σεζόν η ΑΕΚ Τρίπολης

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε τη νέα αγωνιστική περίοδο...

Νέα χορωδιακή χρονιά στη «Χορωδία Τρίπολης» – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ” Ανακοίνωση της Χορωδίας: Ελάτε να...

Απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων για το ASTERAS AKTOR – ΑΕΚ στην Τρίπολη

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι,...

Παρουσία της Δημοτικής Αρχής Γορτυνίας ο αγιασμός των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και την ευλογία της Εκκλησίας χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Γορτυνίας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας, δημιουργικής σχολικής χρονιάς.