Πρόστιμο 5.000 ευρώ για πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τι προβλέπει η τροπολογία για την αυστηροποίηση των κυρώσεων σε όσους εκδίδουν «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι προβλέπει η τροπολογία για την αυστηροποίηση των κυρώσεων σε όσους εκδίδουν «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Σήμερα Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις κυρώσεις που επιβάλλονται απέναντι σε παράνομες πράξεις υγειονομικών που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια. Για τον υπάλληλο εκτός από ποινικές ευθύνες και απόλυση επιβάλλεται 5.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για κάθε ψευδή εμβολιασμό που εμπλέκεται.

Επίσης επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όποιον επιδιώξει να λάβει παρανόμως πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σχετική ανάρτηση έκανε στο Twitter ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Σήμερα ψηφίζεται η αυστηροποίηση των κυρώσεων. Για τον υπάλληλο εκτός από ποινικές ευθύνες και απόλυση επιβάλλεται 5000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο για κάθε ψευδή εμβολιασμό που εμπλέκεται. 5000 ευρώ και για όποιον επιδιώξει να λάβει παρανόμως πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»