Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων στα δάση της Αρκαδίας

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, αποφασίστηκε:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, αποφασίστηκε:

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων καιτην παραμονή των εκδρομέων στις κάτωθι περιοχές για τις μέρες και ώρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5, της αντιπυρικής περιόδου 2021.

1. Οι εθνικές και επαρχιακές οδοί που περικλείουν τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, (Τρίπολη-Λεβίδι-Βυτίνα-Μαγούλιανα-Βαλτεσινίκο-Δημητσάνα-Στεμνίτσα-ΣύρναΨάρι-Παλαιομοίρι-Καράτουλας Βάγγος-Αραχαμίτες-Δόριζα-Μάκρη-Τρίπολη) Τονίζεται ότι στην απαγόρευση συμπεριλαμβάνεται και το οδικό ασφαλτοστρωμένο τμήμα Αλώνίσταινα-Βυτίνα-Οστρακίνα-Άνω Καρδαράς και Ελάτη-διασταύρωση επαρχιακής οδού Χρυσοβιτσίου-Στεμνίτασς(Κατασκηνώσεις Κωτσόβωλου).

2 . Το δάσος Σκυρίτιδας-Βλαχοκερασιάς, όπως ορίζεται από το περίγραμμα Βλαχοκερασιά-Κερασιά-Εθν. Οδός Τρίπολής-Σπάρτης ( από 18ο ως το 40ο χιλιόμετρο)- νότιο σύνορο της Π.Ε. Αρκαδίας –Αχοούρι-Κοίτη του ποταμού Ευρώτα-ΑγριάκοναΜαυρόγιαννης-Λαγκάδα-Βλαχοκερασιά).

3. Η εδαφική έκταση του Εθνικού Δρυμού Πάρνωνα, που περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Αρκαδίας , όπως προκύοτει από τη με αριθμ. 33999/6- 9-2010 Κ.Υ.. «Καθορισμός χρήσεων όρων και περιορισμών δόμησης για την προστασία χερσαίων και υδάτινων εκτάσεων των Δήμων Βόρειας Κυνουρίας, Λεωνιδίου και των πρώην Δήμων Σκυρίτιδας, Τυρού του Ν. Αρκαδίας , των Δήμων Θεραπνών, Οινούντος και Γερόνθρων του Ν.Λακωνίας και των κοινοτήτων Κοσμά (Ν. Αρκαδίας) και Καρυών (Ν. Λακωνίας) της περιοχής όρους Πάρνωνα-Υγροτόπου Μούστου). (ΦΕΚ. 353/τ. ΑΑΠ/06-09-2010)και την τροποποίηση αυτής (ΦΕΚ 160/τ. ΑΑΠ/16-06-2011 & ΦΕΚ 226/τ.ΑΑΠ/15-4-2013).

4. Τα περιαστικά ασύλια της Δ.Κ. Τρίπολης (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκου)καθώς και το πευκοδάσος στην Τ.Κ. Ριζών του Δήμου Τρίπολης.

5. Περιοχή Βάστα-Αγ. Θεοδώρας.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος