Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε τις δεσμεύσεις μας, πράξη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Προχωράμε στη δημιουργία Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου στη Βλαχέρνα».

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/CK9liZc_xCw” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Τη Μορφωτική Ακόλουθο της Γερμανικής Πρεσβείας κ. Μπονέ υποδέχτηκε στη Βλαχέρνα ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, την Τετάρτη (21/7/2021).

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι ο Δήμος Τρίπολης είχε υποβάλλει μια πρόταση για τη δημιουργία Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Βλαχέρνας.

Ήδη έχουν εγκριθεί τα πρώτα χρήματα (30.000 ευρώ) και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση των μελετών και εν συνεχεία η χρηματοδότηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε ότι θα δημιουργηθεί ένας χώρος αθλοπαιδιών και φιλοξενίας συνεδρίων και εκδηλώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τρίπολης αναμένεται να διευρύνει τη συνεργασία του με τη Γερμανική Πρεσβεία, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν την ανταλλαγή επισκέψεων ανάμεσα κυρίως σε νέους από τις δύο χώρες.

Η Μορφωτική Ακόλουθος, από την πλευρά της, τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά η υποδοχή της στον Δήμο Τρίπολης.

«Πριν από 77 χρόνια οι Γερμανοί εθνικοσοσιαλιστές κατέστρεψαν το χωριό της Βλαχέρνας, δολοφονήσαν αντιστασιακούς, αλλά και απλούς πολίτες.

Αυτό το έγκλημα δεν επιτρέπεται να το ξεχάσουμε. Δεν θέλουμε να το ξεχάσουμε, αλλά παράλληλα θέλουμε να μάθουμε μέσα από αυτό.

Για το λόγο αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που η Ελλάδα και η Γερμανία μπορούν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλαχέρνας κ. Δημήτρης Κολλίντζας επισήμανε ότι η σκέψη ξεκίνησε μέσω του Συλλόγου των απανταχού Βλαχερναίων από το 2017 και με τη τωρινή δημοτική αρχή του κ. Κώστα Τζιούμη υλοποιείται και άπαντες ευελπιστούν ότι σύντομα θα γίνει ένα καλό έργο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου 2024, συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου. Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου αναπτύχθηκαν αναλυτικά από κάθε φορέα οι σχεδιασμοί που έχουν γίνει και η προετοιμασία ώστε να κυλήσει ομαλά και με τη

Εργασίες καθαριότητας από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει του Πάσχα

Με στόχο έναν καθαρότερο Δήμο, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και των ημερών του Πάσχα, με σεβασμό στους δημότες και τους επισκέπτες, τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησαν εργασίες καθαριότητας των κοινόχρηστων δημόσιων χώρων και των κοιμητηρίων, εργασίες πρασίνου και αποψίλωσης, στην είσοδο της πόλης του

Κώστας Τζιούμης: «ΜΑΖΙ με τον Αστέρα μας, στηρίζουμε τους ευάλωτους συνδημότες μας»

Σε κοινή συνέντευξη τύπου προχώρησαν, την Μεγάλη Τρίτη (30/4/2024), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας κ. Γιώργος Μποροβήλος.Αφορμή ήταν μία κοινωνική προσφορά της ΠΑΕ Αστέρας με 100 δωροεπιταγές (αξίας 100 ευρώ έκαστη) οι οποίες θα δοθούν σε ευάλωτες συμπολίτες μας που θα επιλεγούν με κριτήρια που θα καθορίσει η

Σύσκεψη για την κατανομή χώρων σε κόμματα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, σήμερα Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαρίας Νταμάτη και του Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργου Πετρόπουλου, καθώς και εκπροσώπων κομμάτων που θα μετάσχουν στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η κατανομή χωρών για την τοποθέτηση εκλογικών περιπτέρων σε επίκαιρα σημεία της Καλαμάτας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο