Στους 12 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς η Πελοπόννησος για το 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεβαίνει η Ελλάδα στη λίστα των διεθνών προορισμών που θα βρεθούν στο επίκεντρο το 2015, με την ABTA, την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων να κατατάσσει την Πελοπόννησο στη 12η θέση για το 2015 στη λίστα με τους τους διεθνείς προορισμούς.

Την ίδια στιγμή, η χώρα μας, με 21,5 εκατ. αφίξεις εισέρχεται το 2014 στην παγκόσμια 15άδα των προορισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να θέτει ως στόχο τη 10άδα.

Όσον αφορά τη διεθνή κατάταξη της ΑΒΤΑ (Association of British Travel Agents) -η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη τουριστικά γραφεία και tour operators στη Μεγάλη Βρετανία, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αυστρία και ακολουθούν η Μποτσουάνα, η Κούβα, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Ιαπωνία, η Λετονία, η Ισπανία (La Gomera), η Νορβηγία, οι ΗΠΑ (Pacific Coast), η Σιγκαπούρη, η Ολλανδία και στη 12η θέση η Ελλάδα με την Πελοπόννησο.

Σημειωτέον ότι η ΑΒΤΑ θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2015, τον Οκτώβριο, το ετήσιο συνέδριο “The Travel Convention”, στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν πλέον των 600 μελών της καθώς και εκπρόσωποι των GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα (Telegraph, Times κ.α.) κ.α..

Οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2015

Η ΑΒΤΑ δημοσιεύει και τις Ταξιδιωτικές Τάσεις του 2015, επισημαίνοντας ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη φαίνεται ότι επανακάμπτει στον κλάδο των ταξιδίων με περισσότερους καταναλωτές να σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα (20%) για τα τις διακοπές τους το 2015 έναντι αυτών που σκοπεύουν να ξοδέψουν λιγότερα (15%).

Οσον αφορά τις σημαντικότερες τάσεις για το 2015:

-Όσοι έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση είναι πλέον πιο τολμηροί με τις διακοπές τους. Έστω κι αν αυτοί είναι λίγοι, η συγκεκριμένη κατηγορία ταξιδιωτών αναμένεται να επηρεάσει θετικά τον τουριστικό κλάδο το 2015. Το 2014 ο μέσος όρος διακοπών ανά άτομο ήταν 3 φορές και για την κατηγορία των …εχόντων 4,7 φορές, έναντι του 3,6 που αντιστοιχούσε σε αυτή την κατηγορία το 2013.

-Οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν περισσότερο ‘’value for money’’ για τις διακοπές τους, συνδυάζοντας ταξίδι, ψυχαγωγία, εμπειρίες με νέες δραστηριότητες αλλά και πακέτα διακοπών που θα περιλαμβάνουν περισσότερες υπηρεσίες.

-Οι περισσότεροι Βρετανοί επιλέγουν ‘’σίγουρους’’ προορισμούς για τις διακοπές τους, ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να ανακαλύψουν νέους προορισμούς: το 35% των ερωτηθέντων απαντά θετικά σε μία τέτοια προοπτική.

-Μία από τις τάσεις- κλειδιά για το νέο έτος είναι ο κάθε ταξιδιώτης να μπορεί να γευτεί την εμπειρία του να ζήσει όπως ένας ντόπιος.

-Οι διακοπές των groups επανακάμπτουν το 2015 με ολοένα και περισσότερο αριθμό ταξιδιωτών να θέλει να κάνει διακοπές γιορτάζοντας επετείους, γάμους κ.τ.λ..

-Οι διακοπές πόλης (city breaks) ανεβαίνουν έναντι των διακοπών στη θάλασσα, μία τάση που ενισχύθηκε το 2014 και θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2015, αφού ένα 43% προγραμματίζει ένα city break και ένα 42% να προγραμματίζει διακοπές σε μία παραλία.

newmoney.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως: Η αύξηση μισθών μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ανάχωμα στην ακρίβεια

Η επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους κλάδους του επισιτισμού και των ζαχαρωδών προϊόντων, το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για ίσες αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών καθώς και η πρόσφατη εκδήλωση του «Rebrain Greece» στο Λονδίνο ήταν τα κύρια θέματα συνέντευξης που παραχώρησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως στον ΑΝΤ1. Για την επέκταση

Δημήτρης Πτωχός: Εγκρίθηκε η αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης «Προστασία, Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας» στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027», με συνολικό προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά μία σημαντική πολιτιστική παρέμβαση στην Π.Ε. Κορινθίας, με στόχο τη διάσωση, προστασία και ανάδειξη ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαίας Σικυώνας.

Αυτοψία Αντιπεριφερειαρχών στο έργο αναβάθμισης του διοικητηρίου Καλαμάτας

Αυτοψία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου, στο έργο αναβάθμισης του διοικητηρίου της ΠΕ Μεσσηνίας, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Ανδρέας Τσουκαλάς και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Μαρία Οικονομάκου, παρουσία του προϊσταμένου της διεύθυνσης τεχνικών έργων Θεόδωρου Γιαννόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων και του αναδόχου του έργου. Διαπιστώθηκε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ