Εντυπωσίασε η Πελοπόννησος στην καρδιά της Αθήνας

Τα ξεχωριστά παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα και τις γεύσεις της Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στην πλατεία Συντάγματος και στην εκδήλωση «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ξεχωριστά παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα και τις γεύσεις της Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στην πλατεία Συντάγματος και στην εκδήλωση «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα από 3 έως 6 Μαρτίου 2016 στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων. Η Πλατεία Συντάγματος για λίγες ημέρες μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό ελληνικό χωριό με τη συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και τη συμμετοχή των περισσότερων Περιφερειών. Το κοινό της πρωτεύουσας που βρέθηκε στο Σύνταγμα τις τέσσερεις αυτές ημέρες, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τα Πελοποννησιακά ποιοτικά προϊόντα, να δοκιμάσει συνταγές της αποκριάς, και να ενημερωθεί για τον προορισμό και τα έθιμα μέσω εξειδικευμένου εντύπου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση των παραδοσιακών εθίμων της αποκριάς από όλη την Ελλάδα. Το κλείσιμο των εκδηλώσεων έγινε την Κυριακή 6 Μαρτίου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις με το δρώμενο ευετηρίας που παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεδουσέων Μεσσηνίας καθώς και το Χορευτικό Σύλλογο Αργολίδας από το Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου. Τραγόμορφοι μεταμφιεσμένοι, ζωσμένοι με τα βαριά τους κουδούνια, η φλογέρα και το τύμπανο, οι γυναίκες της Νέδουσας, μαζί τα αποκριάτικα τραγούδια και το χορευτικό της Αργολίδας ξεσήκωσαν ευχάριστα για αρκετή ώρα τους χιλιάδες παραβρισκόμενους στην Πλατεία Συντάγματος.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δωρεά 10 οχημάτων SUV στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Τελετή παράδοσης δέκα νέων οχημάτων SUV, τα οποία αποτελούν δωρεά της Wide Media Group , πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των πρώην Σχολών της Αστυνομίας, προς τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης

Αρκαδία: Υπό προϋποθέσεις η διακίνηση ζωοτροφών στην Επικράτεια

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αρκαδίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις ζωοτροφών και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Αρκαδίας και διακινούν ζωοτροφές, ότι δύναται να διακινήσουν ζωοτροφές στην Επικράτεια με την προϋπόθεση ότι αυτές προέρχονται από τοποθεσίες όπου δεν διατηρούνται αιγοπρόβατα και τηρούνται αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας σε οποιαδήποτε διακίνηση.

12ο Αντάμωμα Φιλαρμονικών στη Μεσσήνη – Δύο βραδιές μουσικής στην κεντρική πλατεία

Ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου, διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 και ώρα 20:30 , το

Οκτώ χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι – Εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχει βιώσει η χώρα.