Τεράστιος αστεροειδής στο μέγεθος του Πύργου του Άιφελ πέρασε “κοντά” από τη γη (βίντεο)

Ο διαστημικός βράχος Apophis (Θεός του «Χάους»), όπως τον αναφέρουν οι επιστήμονες, πέρασε σε απόσταση 10.471.577 μιλίων από τη Γη, λίγο μετά τη 1 π.μ. το Σάββατο (6/3).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο διαστημικός βράχος Apophis (Θεός του «Χάους»), όπως τον αναφέρουν οι επιστήμονες, πέρασε σε απόσταση 10.471.577 μιλίων από τη Γη, λίγο μετά τη 1 π.μ. το Σάββατο (6/3).

Ο τεράστιος αστεροειδής, ο οποίος έχει πάρει το όνομά του από τον Αρχαίο Αιγυπτιακό Θεό του «Χάους» ηταν ορατός αυτήν την εβδομάδα αφού πέρασε κοντά από τη Γη.

Ο αστεροειδής, γνωστός ως 99942 Apophis, έχει πλάτος 340 μέτρων – που είναι περίπου το ύψος του Πύργου του Άιφελ – και ταξιδεύει με ταχύτητα σχεδόν στα 25.000 μίλια/ώρα.

Ο διαστημικός τεράστιος βράχος πέρασε σε 10.471.577 μίλια μακριά από την επιφάνεια της Γης – μέσα στο δαχτυλίδι κάποιων από τους δορυφόρους του πλανήτη μας και τα διαστημικά οχήματα που βρίσκονται σε τροχιά.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει μικρούς αστεροειδείς, της τάξεως των 5-10 μέτρων, που πετούν γύρω από τη Γη σε παρόμοια απόσταση, αλλά είναι σπάνιο να περάσει τόσο κοντά ο αστεροειδής αυτού του μεγέθους.

Η NASA ισχυρίζεται ότι ο Apophis πέρασε τόσο κοντά που θα μπορούσε να επηρεαστεί η βαρύτητα της Γης.

Ο αστεροειδής ήταν ορατός από τη Γη με γυμνό μάτι, και εμφανίστηκε σαν ένα στίγμα του φωτός που διαπερνά τον ουρανό.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης