Συνεχίζεται η απομάκρυνση των νεκρών φοινίκων από την οδό Κ. Παλαιολόγου στο κέντρο της Σπάρτης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίστηκε την Κυριακή 24/01 η απομάκρυνση των νεκρών φοινίκων από την οδό Κ. Παλαιολόγου στο κέντρο της Σπάρτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λακωνικού Τύπου, τεχνικά συνεργεία με επικεφαλής τον γεωπόνο του Δήμου Σπάρτης κ. Δημοσθένη Τσαπάρα, απομάκρυναν συνολικά τρία δέντρα στα οποία είχε διαπιστωθεί η πλήρης νέκρωση του οφθαλμού αναβλάστησης συνεπώς οι κορμοί των συγκεκριμένων δέντρων μόνο κινδύνους εγκυμονούσαν για τους πεζούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ωστόσο μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει σαφές από τους αρμόδιους, αν τα συγκεκριμένα δέντρα θα αντικατασταθούν με φοίνικες ή αν θα επιλέξουν κάποιο άλλο είδος.

Με το Δήμο Σπάρτης να δηλώνει πως: «στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η αντικατάσταση όσων δέντρων δεν επηρεάζονται από τις αποφάσεις για την ανάπλαση του κέντρου της Λεωφόρου Παλαιολόγου», γεννώνται πολλά ερωτήματα που χρειάζονται άμεση απάντηση.

Η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει πως δεν επιθυμεί την εκρίζωση των φοινίκων από το κέντρο της πόλης, καθώς σηματοδοτούν μέρος της ιστορίας της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μεγάλη Δευτέρα

Η Μεγάλη Δευτέρα σηματοδοτεί την αρχή της Εβδομάδας των...

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος μας η Τρίπολη να γίνει κέντρο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας»

Έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από παλαιότερους εορτασμούς του Πάσχα παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην πόλη της Τρίπολης. Για το λόγο αυτό, δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον Καλλιτέχνη κ. Νίκο Φλώρο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. Την έκθεση επιμελείται ο κ. Φλώρος, για τον οποίο ο Δήμαρχος

Παναρκαδικός: Δωρεάν λεωφορείο στους φιλάθλους για τον αγώνα στην Πάτρα

Από τη Διοίκηση του Παναρκαδικού Α.Ο. ανακοινώνεται ότι για...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πάσχα Δήμου Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πάσχα. ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Μητροπολιτικός Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου / ώρα 8μμ Gabrίel Urbaίn Faure «Requίem» Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης ερμηνεύει το Requίem του Γάλλου συνθέτη της ύστερης ρομαντικής εποχής, Gabrίel Urbaίn Faure (1845-1924). Το έργο χαρακτηρίζεται για τη μελωδικότητα και τον ήρεμο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο