Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εγκαθίστανται σε 4 πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τέσσερις σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα εγκατασταθούν σε ισάριθμες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου -και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, την Σπάρτη, το Ναύπλιο και το Λουτράκι- με στόχο να έχουν λειτουργήσει σε περίπου 4 μήνες από σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα εγκατασταθούν σε ισάριθμες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου -και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα, την Σπάρτη, το Ναύπλιο και το Λουτράκι- με στόχο να έχουν λειτουργήσει σε περίπου 4 μήνες από σήμερα.

Την σχετική σύμβαση, δαπάνης 45.696,48 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χθες Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, με την ανάδοχο εταιρεία.

Οι εν λόγω σταθμοί, που θα τοποθετηθούν σε χώρους ιδιοκτησίας της Περιφέρειας, θα έχουν τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων ο καθένας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την σύμβαση, οι σταθμοί αυτοί “θα παραμετροποιηθούν και θα διασυνδεθούν με πλατφόρμα διαχείρισης μέσω ειδικού λογισμικού προκειμένου, α) να παρακολουθείται διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο η κατάσταση λειτουργίας τους, β) να ρυθμίζονται οι σχετικές παράμετροι ως προς την πρόσβαση, την διαθεσιμότητα, την ισχύ φόρτισης, γ) να αντλούνται λεπτομερείς αναφορές και στατιστικά στοιχεία για την χρήση, την κατανάλωση ενέργειας, δ) να δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να πληροφορούνται σε πραγματικό χρόνο την διαθεσιμότητα και κατάστασή τους, να πραγματοποιούν κράτηση ενός σημείου φόρτισης και να λαμβάνουν στοιχεία σχετικά με την χρήση των υπηρεσιών φόρτισης που έλαβαν μέσω των συγκεκριμένων σταθμών”.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήδη διαθέτει δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, ώς την ερχόμενη Παρασκευή, θα παραλάβει άλλα 4.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, τέλος, μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει προμήθεια και άλλων τέτοιου τύπου οχημάτων, με τον συνολικό αριθμό των οποίων να ανέρχεται σε 11. Επιδίωξη της Περιφέρειας, κατέληξε ο Π. Νίκας, είναι κάθε χρόνο να προσθέτει από 4 ηλεκτροκίνητα οχήματα στον στόλο οχημάτων της.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος