Ολοκληρώνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή Αποθήκη Ιατρικού Υλικού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού rescEU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το χώρο επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου επιθεώρησε την πορεία των εργασιών, συνοδευόμενος από κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών της ΓΓΠΠ.

Σε διαδικασία αποπεράτωσης και πλήρους λειτουργικότητας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου στεγάζεται ήδη μέρος του ευρωπαϊκού κοινού αποθεματικού για ιατρικό υλικό ζωτικής σημασίας προς κάλυψη των αναγκών των κρατών-μελών της ΕΕ που σχετίζονται με τη διαχείριση της πανδημίας (rescEU stockpiling). Το χώρο επισκέφθηκε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου επιθεώρησε την πορεία των εργασιών, συνοδευόμενος από κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών της ΓΓΠΠ.

Σημειώνεται ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής και έχουν διατεθεί στη ΓΓΠΠ από το ΓΕΕΘΑ προς διευκόλυνση του έργου της. Οι εργασίες αποπεράτωσης και η προμήθεια του συνόλου του αποθεματικού αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Νοεμβρίου. Στο αποθεματικό ιατρικού υλικού που διαφυλάσσει η Ελλάδα περιλαμβάνονται μάσκες τύπου FFP2 και FFP3, ιατρικές στολές ατομικής προστασίας (high και medium protection), καθώς και λοιπός προστατευτικός εξοπλισμός (ιατρικά γάντια, γυαλιά, ποδονάρια κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι από το αποθεματικό που διαφυλάσσει η χώρα μας, έχουν ήδη διατεθεί (13 Νοεμβρίου) 500.000 ζευγάρια ιατρικά γάντια προς τη Γαλλία, κατόπιν σχετικού αιτήματος των γαλλικών αρχών, το οποίο υπεβλήθη μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας rescEU.

Σημειώνεται ότι στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επίσημη ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα δημιουργίας αποθεματικού κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, μέσω του οποίου τα κράτη-μέλη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας διασφαλίζουν επαρκή αποθέματα και άμεση διανομή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο. Η Ελλάδα αποτέλεσε μια από τις πρώτες χώρες που συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα της ΕΕ, στο πλαίσιο του πνεύματος έμπρακτης αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των κρατών-μελών.

Τα κοινά αποθέματα του εξοπλισμού διαμοιράζονται προς φύλαξη στα συμμετέχοντα κράτη-μέλη και είναι άμεσα διαθέσιμα κατόπιν σχετικού αιτήματος. Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδοτεί σε ποσοστό 100% το κόστος αγοράς, φύλαξης και διανομής του υλικού.

whatsapp image 2020 11 15 at 12.22.55 1 800x397

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον Δήμαρχο ο νέος Διοικητής της 120 ΠΕΑ

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, ο νέος Διοικητής της 120 ΠΕΑ Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Κοκώνης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε συνέχιση της καλής συνεργασίας, όπως με τους προηγηθέντες Διοικητές και επιτυχή επιτέλεση των καθηκόντων του. {gallery}arthra/2024/05/01-26331{/gallery}   

Ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας για την 2η Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ., στην «Αίθουσα Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη» στο Ιστορικό Δημαρχείο (Αριστομένους 28) θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για την 2η Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου 2024, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010 και της με αρ.

2o Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου «Κόρινθος, Μητρόπολη και Αποικίες» Κόρινθος, 10 – 13 Μαΐου 2024

Παρουσιάστηκε την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου, που θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο  10-13  Μαΐου 2024, μαζί με το συνέδριο «Δίκτυο πόλεων: Κόρινθος και αρχαίες αποικίες της: Οι αναπτυξιακές προοπτικές της συνύπαρξης και συναντίληψης». Η παρουσίαση έγινε στο Δημαρχείο Κορίνθου και

Κλειστό λόγω ανακαίνισης το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού (Ιωνίας).

Σας ενημερώνουμε ότι το Κ.Ε.Π. Συνοικισμού (Λεωφ. Ιωνίας 86) θα παραμείνει κλειστό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ανακαίνισής του, στα πλαίσια του Προγράμματος «Εκσυγχρονισμός των Κ.Ε.Π. του Δήμου Κορινθίων». Η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, θα γίνεται από το κεντρικό Κ.Ε.Π. του Δήμου μας (Κωστή Παλαμά 53) και από το Δημαρχείο. The post Κλειστό λόγω ανακαίνισης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο