20 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο τριήμερο (16/10-18/10)

Είκοσι νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο από την Παρασκευή 16 έως και χθες Κυριακή 18 Οκτωβρίου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 541.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είκοσι νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τριήμερο από την Παρασκευή 16 έως και χθες Κυριακή 18 Οκτωβρίου, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 541.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται 20 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το διάστημα από Παρασκευή 16/10 έως και Κυριακή 18/10. Εννέα περιστατικά σημειώθηκαν στις 16/10, επτά περιστατικά στις 17/10 και τέσσερα περιστατικά στις 18/10.

Τα οκτώ περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων τέσσερα είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, έξι περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας, εκ των οποίων δύο είναι στενές επαφές ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πέντε καταγράφονται στην Π.Ε. Μεσσηνίας, και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Λακωνίας.

Σημειώνεται εκ νέου ότι στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα και στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας συνεχίζονται οι δράσεις επιτήρησης από τοπικές μονάδες Υγείας του ΕΣΥ και της δομής επιτήρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις δημοτικές αρχές. Το σύνολο των ιχνηλατήσεων, έως σήμερα, στο Δήμο Ευρώτα είναι 2.730 rapid test και στο Δήμο Μονεμβασίας 450.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε πεντακόσιους σαράντα έναν (541) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: εξήντα εννέα (69) + δύο (2) εισαγόμενα: (71) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια τριάντα τρία (233) δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: δέκα οκτώ (18) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δέκα εννέα (19) δύο ενέχονται ως αρνητικά, περιλαμβάνονται όμως στη λίστα του ΕΟΔΥ δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: εκατόν εξήντα τέσσερα (164) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εκατόν εξήντα επτά (167)

ΠΕ Λακωνίας: δέκα έξι (16) + ένα (1) εισαγόμενο + τριάντα οκτώ (38) σε εργάτες γης: σύνολο πενήντα πέντε (55) τρία ενέχονται ως αρνητικά, περιλαμβάνονται όμως στη λίστα του ΕΟΔΥ δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: πενήντα επτά (57) + δέκα (10) εισαγόμενα: σύνολο εξήντα επτά (67)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τριακόσιοι είκοσι επτά άνδρες (327) και διακόσιες δέκα τέσσερις γυναίκες (214).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα οκτώ (38) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε πενήντα (50). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 18/10/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.
Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»