Θέλεις να ξεκινάς τη μέρα με όρεξη και χαρά; Τα πράγματα που θα κάνεις χωρίς αναβολή!

Αν θέλεις να αποκτήσεις morning glory και να μην παρεμβαίνεις στην παραγωγή μελατονίνης, για ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν θέλεις να αποκτήσεις morning glory και να μην παρεμβαίνεις στην παραγωγή μελατονίνης, για ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips.

Έχεις παρατηρήσει πότε κοιμάσαι καλύτερα; Πότε θυμάσαι να ξυπνάς με ηρεμία, αγαλλίαση και ποιοτικό ύπνο; Στο χωριό σου, τότε που δεν είχαμε κινητά και tablets. Και είναι απολύτως λογικό. Το πρωινό ξύπνημα γινόταν φυσικά, χωρίς περισπασμούς.

Ίσως να μην είναι εφικτό να ξυπνάς όπως παλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να ορίσεις τι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει και τι θα σου στερήσει ένα όμορφο πρωί με χαρά, ενέργεια και όρεξη για αυτά που θα έρθουν μέσα στη μέρα. Αν θέλεις να αποκτήσεις morning glory και να μην παρεμβαίνεις στην παραγωγή μελατονίνης, για ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips.

Μην ξεκινάς τη μέρα σου με το κινητό

Αν ξυπνάς έστω με μία θετική σκέψη, μόλις την εξαφάνισες. Παρασύρεσαι από όλα τα αρνητικά πράγματα που θα δεις στο κινητό σου. Δυσάρεστες ειδήσεις, ένα μήνυμα που σε επηρεάζει, μέιλ με απαιτήσεις από τη δουλειά. Μόλις έχασες την ευκαιρία να ξυπνήσεις το πρωί με αισιοδοξία.

Η πρωινή λίστα σου

Καθένας από εμάς έχει διαφορετικό τρόπο να ξυπνά και ακολουθεί τα δικά του βήματα. Εγώ, για παράδειγμα, χουζουρεύω 10 λεπτά, σηκώνομαι, πίνω 1 ποτήρι νερό, ανοίγω τα παράθυρ, βάζω μουσική, φτιάχνω καφέ. Βρες αυτό το στοιχείο που σου δίνει μία ώθηση να δεις τα πράγματα πιο ανάλαφρα.

Έστω και λίγη γυμναστική

Σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2018 στο International Journal of Obesity, η συστηματική άσκηση δεν αλλάζει μόνο τις διατροφικές σου συνήθειες, αλλά σε κάνει να πίνεις περισσότερο νερό και να έχεις περισσότερη όρεξη να υλοποιήσεις δύσκολα καθήκοντα. Επιπλέον, ο εγκέφαλος λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Κρύο νερό το πρωί

Όχι στο κεφάλι που θα σε ξυπνούσε μία ώρα αρχύτερα, αλλά για να το πιεις. Εφόσον χάνεις υγρά κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και μην πηγαίνεις κατευθείαν στην καφετιέρα. Πιες ένα ποτήρι κρύο νερό πρώτα.

notospress.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε τροχιά αναδιαμόρφωσης ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης

Σε τροχιά αναδιαμόρφωσης ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης – Υπογράφτηκε η σύμβαση από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

lia Forum 2026 – Σε τρεις ημέρες ανοίγει τις πόρτες του το αναπτυξιακό συνέδριο της Ηλείας

Το Ilia Forum 2026, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου στο Πύργο Ηλείας, θα συγκεντρώσει κορυφαίους ομιλητές και εκπροσώπους της πολιτικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, εστιάζοντας στην επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την καινοτομία και τον πολιτισμό. Με δωρεάν συμμετοχή και διαδικτυακή παρακολούθηση, το συνέδριο φιλοδοξεί να γίνει μία σημαντική πλατφόρμα διαλόγου για το μέλλον της περιοχής, καλύπτοντας επτά θεματικές ενότητες που αφορούν την ανάπτυξη της Ηλείας.

Νέα έργα 3,7 εκατ. ευρώ για υποδομές, αντιπλημμυρική προστασία και αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με παρεμβάσεις που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών, ενισχύουν την ασφάλεια των υποδομών και βελτιώνουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα των τοπικών κοινωνιών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει σταθερά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, εγκρίθηκαν σημαντικά έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3,7 εκατ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ