Όχι από το Περιφερειακό Συμβουλίο Πελοποννήσου για τις ΜΕΠΕ τριών αιολικών πάρκων στον Πάρνωνα

Ομοφώνησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου -κατά την συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 5 Οκτωβρίου- στην αρνητική του γνωμοδότηση ως προς τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορούν στην κατασκευή και λειτουργία τριών αιολικών πάρκων στον Πάρνωνα και ειδικότερα στους Δήμους Νότιας Κυνουρία και Ευρώτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομοφώνησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου -κατά την συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 5 Οκτωβρίου- στην αρνητική του γνωμοδότηση ως προς τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορούν στην κατασκευή και λειτουργία τριών αιολικών πάρκων στον Πάρνωνα και ειδικότερα στους Δήμους Νότιας Κυνουρία και Ευρώτα.

Στην χθεσινή συνεδρίαση έκαναν παρέμβαση και οι δήμαρχοι Νότιας Κυνουρίας και Ευρώτα, Χαράλαμπος Λυσίκατος και Δήμος Βέρδος αντίστοιχα, μεταφέροντας προς το σώμα την επίσης αρνητική θέση των δύο ΟΤΑ αναφορικά με τα συγκεκριμένα έργα, απηχώντας την έκφραση των τοπικών κοινωνιών οι οποίες είναι εναντίον των τριων εν λόγω έργων, κάτι που επισήμανε και στην δική του παρέμβαση και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Νότιας Κυνουρίας Νίκος Χείλαρης.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή συντάσσεται πάντα με τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων φορέων, υπενθυμίζοντας ότι ήταν ο ίδιος που κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου -όταν αρχικά είχαν έλθει προς συζήτηση τα τρία συγκεκριμένα έργα- είχε ζητήσει τότε να αναβληθεί η λήψη απόφασης, προκειμένου να κληθούν οι φορείς των δύο περιοχών και να εκφράσουν τις θέσεις τους στο σώμα.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος