Μέχρι τις 15 Ιουνίου αιτήσεις για εξισωτικές αποζημιώσεις του 2020

Μέχρι τις 15 Ιουνίου υποβάλλονται οι αιτήσεις για τις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2020, το συνολικό ύψος των οποίων υπολογίζεται σε 240 εκατ. ευρώ και με τα βασικά ποσά να παραμένουν ίδια, δηλαδή 12,1 και 8,1 ευρώ το στρέμμα για ορεινές και περιοχές με φυσικούς περιορισμούς αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέχρι τις 15 Ιουνίου υποβάλλονται οι αιτήσεις για τις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2020, το συνολικό ύψος των οποίων υπολογίζεται σε 240 εκατ. ευρώ και με τα βασικά ποσά να παραμένουν ίδια, δηλαδή 12,1 και 8,1 ευρώ το στρέμμα για ορεινές και περιοχές με φυσικούς περιορισμούς αντίστοιχα.

Μείωση προβλέπεται μόνο για τις περιοχές της παλιάς οριοθέτησης που όπως είχε γράψει το Agronews η ενίσχυση θα είναι στα 3,24 ευρώ το στρέμμα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τα της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2020 έχουν ως εξής:

-Υπομέτρο 13.1 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές»: 150 εκατ. ευρώ

-Υπομέτρο 13.2 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών»: 80 εκατ. ευρώ

-Υπομέτρο 13.3 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα»: 10 εκατ. ευρώ.

Ύψος ενίσχυσης

Το ύψος ενίσχυσης για το υπομέτρο 13.1 καθορίζεται φέτος στα 12,5 ευρώ το στρέμμα.

Το υπομέτρο 13.2 καθορίζεται ως εξής:

-Για τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών, μετά την νέα οριοθέτηση (13.2,1), στα 8,1 ευρώ το στρέμμα.

-Για τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς , εκτός των ορεινών, με την παλαιά οριοθέτηση (13.2.2) που πλέον ανήκουν στις περιοχές χωρίς περιορισμούς, μετά την νέα οριοθέτηση στα 3,24 ευρώ το στρέμμα.

Για το υπομέτρο 13.3, καθορίζεται στα 8,1 ευρώ/στρέμμα.

Προοδευτική μείωση

Σε όλες τις κατηγορίες περιοχών το ύψος της ενίσχυσης εξαρτάται από το μέγεθος της εκμετάλλευσης ως εξής:

Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης έως και 20 ha : χορηγείται το 100% της ενίσχυσης

Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης μεγαλύτερο από 20 ha έως και 25 ha: χορηγείται 80% της ενίσχυσης,

Για τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης μεγαλύτερο από 25 ha έως και 30 ha : χορηγείται 50% της ενίσχυσης,

Για το τμήμα της έκτασης της εκμετάλλευσης πέραν των 30 ha εκταρίων δεν χορηγείται ενίσχυση.

Σε εκμεταλλεύσεις μεγαλύτερες των 30 ha, θα ενισχύεται η έκταση μόνο μέχρι τα 30 ha, ως ανωτέρω.

Για τις εκτάσεις που αφορούν το υπομέτρου 13.2 θα ενισχύονται κατά προτεραιότητα οι εκτάσεις της πρώτης κατηγορίας (περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών, μετά την νέα οριοθέτηση)

Δικαιούχοι

Σημειώνεται ότι στην πρόσκληση έχει προστεθεί η τροποποιητική απόφαση για την επανένταξη των δικαιούχων συντάξεων χηρείας, σε σχέση με την αποσαφήνιση του όρου της «ενεργούς επαγγελματικής δραστηριότητας».

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2020.

Πηγή: agronews.gr

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαϊκή Συσπείρωση για τη γέφυρα Κόκκορη στον Ατσίχολο: «10 χρόνια μετά, παραμένει ασυντήρητη και κλειστή»

Σε παρέμβαση για την κατάσταση της ιστορικής γέφυρας Κόκκορη στον Ατσίχολο Αρκαδίας προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου, με αφορμή τη σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 31 Αυγούστου.

Παρεμβάσεις για αποκατάσταση οδοποιίας σε Σπαρτιά και Λιαντίνα Δημοτικής Ενότητας Φάριδος

Με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και της προσβασιμότητας σε Κοινότητες του Δήμου Σπάρτης, η οδοποιία των οποίων είχε υποστεί ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αποκατάστασης από τον Δήμο Σπάρτης και με την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία των τοπικών κοινωνιών.

Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέα έργα 1,45 εκατ. ευρώ για συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε Αρκαδία και Λακωνία

Σημαντικές αποφάσεις για την υλοποίηση νέων παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας και της Λακωνίας έλαβε η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, εγκρίνοντας τη δημοπράτηση, προσωρινούς και οριστικό ανάδοχο για έξι έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.450.000 ευρώ. Οι αποφάσεις αφορούν παρεμβάσεις συντήρησης του οδικού δικτύου σε τέσσερις Δήμους της Αρκαδίας, την αποκατάσταση και κατασκευή παράκαμψης στην Επ. Ο. Μεγαλόπολη

Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την ΠΕ Αργολίδας, την ΠΕ Κορινθίας και την ΠΕ Λακωνίας για την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκονται οι ΠΕ Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους πολίτες και τους επαγγελματίες να μην