Σε δημόσια Διαβούλευση η ΕΠΜ και το ΠΔ για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση τέ­θη­κε σή­με­ρα Πα­ρα­σκευ­ή 8 Αυ­γού­στου η Ει­δι­κή Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή Με­λέ­τη (ΕΠΜ) και το συ­νημ­μέ­νο σε αυ­τήν σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος για την προ­στα­σί­α των χερ­σαί­ων και θα­λάσ­σι­ων πε­ρι­ο­χών «G­R­2­3­3­0­0­05: Θί­νες και πα­ρα­λια­κό Δά­σος Ζα­χά­ρως, Στρο­φυ­λιά, Κα­κό­βα­τος», «G­R­2­3­3­0­0­08: Θα­λάσ­σια πε­ρι­ο­χή Κόλ­που Κυ­πα­ρισ­σί­ας: Α­κρ. Κα­τά­κο­λο-Κυ­πα­ρισ­σί­α» και «G­R­2­5­5­0­0­05: Θί­νες Κυ­πα­ρισ­σί­ας (Νε­ο­χώ­ρι-Κυ­πα­ρισ­σί­α)­».

Με α­φορ­μή την α­νάρ­τη­ση της ΕΠΜ και του σχε­δί­ου ΠΔ σε δη­μό­σια δι­α­βού­λευ­ση, η Γε­νι­κή Γραμ­μα­τας Υ­ΠΕ­ΚΑ κα. Νάν­τια Γι­αν­να­κο­πού­λου προ­έ­βη στις α­κό­λου­θες δη­λώ­σεις:

“Πρω­ταρ­χι­κός σκο­πός μας εί­ναι η συν­το­νι­σμέ­νη και ε­νια­ία προ­στα­σί­α και δι­α­χεί­ρι­ση ο­λό­κλη­ρης της γε­ω­γρα­φι­κής πε­ρι­ο­χής των τρι­ών ΕΖΔ του Κυ­πα­ρισ­σια­κού Κόλ­που και των κοι­νών οι­κο­λο­γι­κών στοι­χεί­ων που α­παν­τών­ται σε αυ­τές, με ι­δι­αί­τε­ρη έμ­φα­ση στην προ­στα­σί­α της θα­λάσ­σιας χε­λώ­νας C­a­r­e­t­ta c­a­r­e­t­ta.

Με το προ­τει­νό­με­νο σχέ­διο ΠΔ στο­χεύ­ου­με στη θέ­σπι­ση ε­νός ε­νια­ίου θε­σμι­κού πλαι­σί­ου προ­στα­σί­ας της πε­ρι­ο­χής, που δι­α­κρί­νε­ται για την με­γά­λη βι­ο­λο­γι­κή, οι­κο­λο­γι­κή και κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κή της α­ξί­α, λαμ­βά­νον­τας υ­πό­ψη την οι­κο­νο­μι­κή, κοι­νω­νι­κή, πο­λι­τι­στι­κή και εν γέ­νει την το­πι­κή και πε­ρι­φε­ρεια­κή βι­ώ­σι­μη α­νά­πτυ­ξη.”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:14

Η παράτολμη πτήση του πιλότου που μπήκε με 290 χλμ/ώρα στον Ισθμό της Κορίνθου (vid)

Οι αεροπορικές «ακροβατικές» επιδείξεις από μόνες τους είναι θέαμα...

Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου στο Μυστρά | Δημήτρης Πτωχός: «Πλεονέκτημά μας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων μας»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε στο Μυστρά ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Athena Internamonal   Olive   Oil   Compemmon» (ΑΤΗΕΝΑ ΙΟΟC, 25-27 Απριλίου). Η προβολή των ελαιολάδων της Πελοποννήσου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, να μιλά, την τρίτη ημέρα του διαγωνισμού, για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας και τα
00:01:17

Δρέπανο Αργολίδας: Τελευταίο αντίο στον πατέρα του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου

Η κηδεία του Δημητρίου Καλλιάνου πατέρα του παρουσιαστή μετεωρολογικών...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα και τα έθιμα σε όλη την Ελλάδα

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και είναι το Σάββατο του...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο