Νέα Πελοπόννησος: «Καραντίνα» στο Φυσικό Αέριο της Πελοποννήσου

Σε «καραντίνα» διαρκείας, οδεύει η έλευση της παροχής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. Μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ( ΡΑΕ ) να προκρίνει κατά την έγκριση του νέου πενταετούς προγράμματος 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) την απένταξη όλων των πόλεων της Πελοποννήσου ( Α’φάση Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Β’φάση Καλαμάτα-Σπάρτη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε «καραντίνα» διαρκείας, οδεύει η έλευση της παροχής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. Μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ( ΡΑΕ ) να προκρίνει κατά την έγκριση του νέου πενταετούς προγράμματος 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) την απένταξη όλων των πόλεων της Πελοποννήσου ( Α’φάση Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Β’φάση Καλαμάτα-Σπάρτη).

Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως αρνητική για την Κορινθία και φυσικά για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου απομακρύνοντας την, από την ένταξη στον απολύτως αναπτυξιακό πόρο του φυσικού αερίου. Ποιες ενέργειες έγιναν αλήθεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την οικονομία της Περιφέρειας μας;

 Κύριε Περιφερειάρχα καλές οι συσκέψεις, οι φωτογραφήσεις και τα μεγάλα λόγια, αλλά με αυτά δεν κερδίζονται στοιχήματα όπως αυτό. Θέλει συστηματική δουλειά , γνώση και στοχευμένες ενέργειες. Το να πηγαίνετε πέρα δώθε σε υπουργούς, ακόμα και στον Πρωθυπουργό και να μην έχετε εξασφαλίσει σχεδόν τίποτα ή τουλάχιστον τα απολύτως σοβαρά και αναγκαία τότε κάτι σημαίνει . Ή ότι κάνετε ,το κάνετε χωρίς καμμιά προετοιμασία ή ότι το κάνετε απλά για επικοινωνιακούς λόγους ή ότι τελικά η απόλυτη ταύτιση σας με το κυβερνητικό επιτελείο , σας έχει δημιουργήσει μεγάλα αδιέξοδα .

Άλλωστε κ.Νίκα εσείς ως έμπειρος Αυτοδιοικητικός έπρεπε να γνωρίζατε καλύτερα από τον καθένα ότι ο δεδομένος δεν εκτιμήθηκε ποτέ !!! Και οι δηλώσεις –υποσχέσεις- δεσμεύσεις του Υφυπουργού κ. Κώστα Βλάση ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στην Αρκαδία τι κρύβουν; Γιατί όχι και στους άλλους νομούς; Αλήθεια οι τοπικοί Bουλευτές της Κορινθίας και ο Yφυπουργός, δεν θίγονται από τις δηλώσεις του συναδέλφου τους από την Αρκαδία;

 

 

Υ.Γ. Και όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με δηλώσεις τους σε τοπικά site ,συνεχίζει κάποιους να τους κυνηγά το «φάντασμα» Τατούλη, το οποίο απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να ξεπεράσουν ποτέ.

Για την Παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»

Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Κορινθίας

                                                            Γιώργος Πετρίτσης

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»