Βασίλης Κοντοζαμάνης: Θα ξεκινούν έλεγχοι για τη διασπορά του ιού μετά το Πάσχα

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Θα ήθελα να προσθέσω σε αυτό το σημείο, σε ό,τι αφορά τις ασπίδες τις οποίες ανάφερε ο Καθηγητής Τσιόδρας, είναι αυτές οι οποίες έχουμε αναφέρει ότι είναι με 3D εκτύπωση. Και ήδη η κοινότητα των 3D προμηθεύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τέτοιες ασπίδες που παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Θα ήθελα να προσθέσω σε αυτό το σημείο, σε ό,τι αφορά τις ασπίδες τις οποίες ανάφερε ο Καθηγητής Τσιόδρας, είναι αυτές οι οποίες έχουμε αναφέρει ότι είναι με 3D εκτύπωση. Και ήδη η κοινότητα των 3D προμηθεύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τέτοιες ασπίδες που παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια.

Και επίσης, σε αυτό που είπε ο Καθηγητής και αφορά στο πώς ο ιός έχει εξαπλωθεί στη χώρα και ποια είναι τα επόμενα βήματα, θα ήθελα να υπενθυμίσω για μία ακόμα φορά, επειδή έγινε αναφορά και εχθές, το σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα του οποίου η υλοποίηση ξεκινάει από σήμερα 8 Απριλίου και είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Και το πρόγραμμα αυτό χωρίζεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα έχουμε εξορμήσεις με γεωγραφικά και επιδημιολογικά κριτήρια, έτσι ώστε να δούμε το πώς έχει μεταδοθεί ο ιός στη χώρα και να γίνουν εξετάσεις. Και στη δεύτερη φάση θα διερευνήσουμε αυτό που είπε και ο Καθηγητής, την ύπαρξη αντισωμάτων στον πληθυσμό.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το πρόγραμμα. Αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι πρώτες μονάδες να βρίσκονται στην επικράτεια και ενώ είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι υπάρχουν ήδη δωρεές κυρίως σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα των αυτοκινήτων αυτών και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θα συνοδεύει τους οδηγούς και τους νοσηλευτές, προκειμένου να κάνουν αυτή τη σημαντική ενέργεια.

Και εντάσσεται στο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να δούμε πως προχωρά η νόσος στη χώρα μας.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος