Ο Νεοκλής Κρητικός σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς συνεταιρισμούς

[caption id="attachment_141190" align="alignnone" width=""]Νεοκλής Κρητικός[/caption]

Ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός σημείωσε ότι: «Με το νέο νομοσχέδιο διαμορφώνεται το πλαίσιο, το οποίο θα δώσει λύσεις και θα προσφέρει ευκαιρίες στους συνεταιρισμούς να αποκτήσουν εξωστρέφεια και να εξορθολογίσουν ομαλά τη λειτουργία τους.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο βουλευτής Λακωνίας κ.Νεοκλής Κρητικός σημείωσε ότι: «Με το νέο νομοσχέδιο διαμορφώνεται το πλαίσιο, το οποίο θα δώσει λύσεις και θα προσφέρει ευκαιρίες στους συνεταιρισμούς να αποκτήσουν εξωστρέφεια και να εξορθολογίσουν ομαλά τη λειτουργία τους.»

Συγκεκριμένα τόνισε ότι το κράτος δεν ξέρει καλύτερα τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στους συνεταιρισμούς, απ’ ότι οι άμεσα εμπλεκόμενοι καλλιεργητές και συνεταιριζόμενοι και για αυτό δίνει την ευκαιρία να καθορίζουν μόνοι τους οι άμεσα εμπλεκόμενοι όλες τις διαδικασίες για την καλύτερη οργάνωση των συνεταιρισμών, τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους, την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας.

Ανέδειξε δε τα αποτελέσματα της εφαρμογής του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή του οποίου δεν είχε θετικά αποτελέσματα για τους συνεταιρισμούς. Συγκεκριμένα ανέφερε για τα έτη 2017 και 2018 την πορεία και την κατάσταση των συνεταιρισμών, καταδεικνύοντας ότι ανάμεσα σε αυτά τα δύο έτη υπήρξε μείωση κατά 50% στη δημιουργία νέων συνεταιρισμών, μείωση κάτα 25% στους ενεργούς συνεταιρισμούς, μείωση κατά 24,5% στα ενεργά μέλη των συνεταιρισμών.

Απευθυνόμενος προς την μείζονα αντιπολίτευση τους παρότρυνε να έχουν υπομονή για να δοκιμαστεί στην πράξη η νομοθετική προσπάθεια της Κυβέρνησης και να κριθεί με νούμερα το αποτέλεσμα αυτής.

Για την είσοδο επενδυτών στους συνεταιρισμούς σημείωσε: «Είναι σίγουρο ότι σε μία ανοιχτή παγκοσμιοποιημένη αγορά, τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε φέτος και στο ελαιόλαδο, η οποία προμηθεύεται το προϊόν από εκεί που βρίσκει καλύτερη απόδοση, η είσοδος κεφαλαίων δημιουργεί μόνο αισιόδοξο μήνυμα, καθώς θα δοθούν στους συνεταιρισμούς τα απαραίτητα εργαλεία για ποιοτικότερη, αποδοτικότερη και πιο ελκυστική στις αγορές παραγωγή.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Κρητικός στην αρχή τη ομιλίας του για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, απευθύνοντας ένα μέγαλο ευχαριστώ στους νέους και τις νέες των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, οι οποίοι φυλάνε Θερμοπύλες απέναντι σε ένα κράτος, το οποίο χρησιμοποιεί ανθρώπινα και πραγματικά όπλα, για να προωθήσει την στρατηγική του ατζέντα. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Επειδή η Ιστορία δείχνει το σωστό και το λάθος, και διαχωρίζει τη λογική από τις φανφάρες, η Τουρκία θα πρέπει να υπολογίσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσει το παιχνίδι της στα σύνορα της χώρας μας. Απέναντι λοιπόν, στην τουρκική προκλητικότητα είμαστε όλοι μια γροθιά , ενωμένοι, με το μυαλό και την καρδιά μας στους νέους μας, που φυλάνε Θερμοπύλες.»

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος